Direktlänk till inlägg 10 juni 2009
Här kommer d alltså, blir 3 skruvbröd, typ som batonger men lite båddågare ;-)
Riktigt riktigt gott faktiskt, o kan säkerligen varieras hur mycke som helst, me olika örter o smaksättningar i oljan.
Deg:
5 dl vatten
11-12 dl vete
1 påse torrjäst
2 tsk salt
Oljan:
1 dl olivolja
0,5 dl torkade örter (ja använde provencale elä va d nu heter, färdigmix)
massor me krossad vitlök
lite salt
Knåda degen som en normal deg, ca 10 min i maskin. Låt sen vila 20 min under plast. Dela degen i 3 o kavla ut till avlånga plattor. Pensla över olja o rulla ihop. Snurra bröden några varv innan du lägger dom på penslad batongplåt (om du har). Jäs gärna kallt över natten. Låt bröden varmna tillräckligt nästa morgon innan du gräddar dom i 225 grader (släng in vatten i ugnen) 3-4 minuter o sen 15-17min i 175 grader.
Supergott!!!
Bild kommer senare ida bara ja hinner
ilar nu vidare
Tack för kommentarerna ida! Upp-piggande att sii att ni lever o har fingrar ;-)
loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|