Nu ha ja svept en stor mugg välling. Välling e gott....MEN....
i vällingpulvret fanns små små brunsvarta LARVER, int många, men några, döda va dom oxå (månne d va nå fel på pulvre??). Ja plocka bort så många ja hitta, sen koka ja alltså välling. D va gott, o lever gör ja fortfarande...men kommer ja att dö?
Äckligt visst? Tycker ja o, nu efteråt, men ja va ju så himmmla vällingsugen. Dessutom ha väl alla hört talas om att man allti gjord så förr i tiden, sila skalbaggarna ur mjöle osv. Ja e bara lite gammalmodigt, that´s all :-D
Natti på er
Pssst, glöm int kvällsvällingen!
loppan
johanens
12 augusti 2009 20:32
hahaha, jag tyckte det var helt rätt. :-)
mor nu i stugan
12 augusti 2009 23:29
Hahahahahaaa!!! Nog har du väl hört att i min farmors skåp fanns det - enligt hennes son - aldrig "muttor" i mjöl eller gryn!!! Hahahahaa! Utvecklingen går framåt!
En viss hurtig hälsosysters annars så petiga make lär också tyst, utan ett ord, ha ätit upp sin mannagrynsgröt, men lämnat hela tallrikskanten full med små maskar!!! Utan en enda kommentar...
Men nog ser ju dom där filurerna på din bild jätteäckliga ut! Du tycks inte ha hittat alla?
entomologen i diasporan
13 augusti 2009 09:49
Döda? Månne dom inte var torra och ihåliga också? Isaåfall var det bara pupporna kvar och baggarna hade left the building...Men vasåmed larver och baggar? Dom har ju aldrig ätit annat än mjöl eller svamp eller hallon eller...
vällingdiggare
13 augusti 2009 10:29
ha ha ha, ja visst va d, men riktigt gott iaf :-D
systeryster
13 augusti 2009 10:31
Bra gjort.Själv valde jag att äta en levande skalbagge på en fest istället för att genera värdinnan,de va nån tid sen och jag lever och mår ganska prima:).
Int ska man va så noga...
mor i stugan
13 augusti 2009 10:50
en levande bagge?? Det var strongt! börjar fundera om du nån gång sett konstig ut vid middagen hos oss...
Gourmand
13 augusti 2009 10:55
Men mums vilken läcker portion du fotat! Är det dagens soppa? Riktigt med grädde i?
sydvärsta skärgården
13 augusti 2009 11:12
vikken läcker soppa! inte är det väl så stor skillnad på kräftor och skalbaggar? Spindlar i buljong kunde också vara något - paddorna gillar ju dem okokta!
soppmor
13 augusti 2009 12:32
Du pepprade väl inte soppan för mycket så den goa smaken försvann?
inte hungrig!
13 augusti 2009 12:36
Men riktigt på allvar, vad föreställer portionen på bilden? Ska det vara ätligt?
L8
13 augusti 2009 12:46
Jaa du, int va d min välling iaf :-D
Antar att d nog e ätligt, äts ju mycke insekter o annat) i världen.L
inte hungrig ännu heller!
13 augusti 2009 13:37
hmmm undrar hur man skulle angripa den portionen.
(g)astronom
13 augusti 2009 18:54
Ska den angripas ska det ske med ögona fast! Men det var väl litet mindre djur i Löppans välling? Har hört sägas att man förr i tiden fick betala litet extra för "siktat mjöl" hos handelsman, det man hade i skåpet siktade man själv annars blev det extrakardemumma i bullarna!
Bagare Bulleribull
13 augusti 2009 20:12
Men vad är väl godare än kardemumma i bullar? Ju mer desto bättre! Så varför då köpa siktat mjöl? Hmh!
kardeMUM
13 augusti 2009 21:41
hmmm...
grötvän
14 augusti 2009 10:25
vällingpulvret var nog garanterat ok! Så där lär dom ha gjort alltid förr i världen och ingen blev sjuk av det. Och inte tycks du heller ha blivit?
hungrig,trots allt
14 augusti 2009 11:31
Funderar på om man skulle laga sej en liten gräshoppssoppa med grädde, men tyvärr lyser hopporna med sin frånvaro. Vad blir det då?
anonym
14 augusti 2009 15:29
HEJ VAR ÄR NI IDAG? VÄNTAT ATT FÅ LÄSA NÅT KUL!