Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 20 februari 2010

Foccacia me pesto, ost o solrosfrön

Av Loppan - 20 februari 2010 12:00

D där bröde nu då....Va kan ja annat när Han säger att d e d godaste matbröd han äti nånsin . Förresten, int för att d alls hör hit, men ja sitter här o dricker öl just nu. Öl som i , öööööl, kalja, bira, bisssse elä pivo. D e så länge sen ja ha drucki öl så d känns rikit nytt, o småspännande ha ha.

Hadd tänkt köpa en flaska vitt på väg från jobbe ida, men ja sket i d. Tog sen 2 Kukko-öl (såna me så lite gluten att ja får dricka dom) i butiken istället, mest på skoj. Nåjo, bäkk tu brödet.


D e alltså en helt vanlig vetedeg under.


-1 l vatten

-30 gr salt

-50 gr socker

-en klump fett   (ja väger aldri, men 2-3 matskedar)

-3 påsar torrjäst (10-11gr each)

-ca 2 kg vete (väger aldri d heller, men degen ska bli lös o mjuk, men ändå lossa från kanterna)


Den här degen räcker till 3 stora "hemma-plåtar" sku ja tippa på.


Annat som behövs e pesto, olja, rivet ost o solrosfrön.


Knåda degen normalt o låt den vila 15-20 min under plast. Dela den sen i 3 o kavla ut ti plåtstorlek. Brev över olje-pestoblandning o tryck lixom ner fingrarna i hela degen. Strö över ost o ti sist solrosfrön.

Låt jäsa varmt o fuktigt minst 30 min. Grädda sen i 180-200 grader runt 20 minuter.


Adios!


loppan



 
ANNONS
 
Ingen bild

mor i kyyyyylan

20 februari 2010 12:17

Öl denna tid på dagen? Hoppsan!

Men oj så det där brödet ser ljuvligt gott ut! Snålvattnet börjar rinna på en inbiten bröd-fan!

 
Ingen bild

HAN

20 februari 2010 13:23

ha,ha,ha,HAN e mäkta imponerad :-) tänk att du skrev ut reseptet ha,ha..
njut av ölet lilla vän, det är du värd..
imoron annors!!! ja vet att du kommer att få en riktigt VÅT PUSS av nån :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43


Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18


Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

34 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se