Direktlänk till inlägg 20 februari 2010
D där bröde nu då....Va kan ja annat när Han säger att d e d godaste matbröd han äti nånsin . Förresten, int för att d alls hör hit, men ja sitter här o dricker öl just nu. Öl som i , öööööl, kalja, bira, bisssse elä pivo. D e så länge sen ja ha drucki öl så d känns rikit nytt, o småspännande ha ha.
Hadd tänkt köpa en flaska vitt på väg från jobbe ida, men ja sket i d. Tog sen 2 Kukko-öl (såna me så lite gluten att ja får dricka dom) i butiken istället, mest på skoj. Nåjo, bäkk tu brödet.
D e alltså en helt vanlig vetedeg under.
-1 l vatten
-30 gr salt
-50 gr socker
-en klump fett (ja väger aldri, men 2-3 matskedar)
-3 påsar torrjäst (10-11gr each)
-ca 2 kg vete (väger aldri d heller, men degen ska bli lös o mjuk, men ändå lossa från kanterna)
Den här degen räcker till 3 stora "hemma-plåtar" sku ja tippa på.
Annat som behövs e pesto, olja, rivet ost o solrosfrön.
Knåda degen normalt o låt den vila 15-20 min under plast. Dela den sen i 3 o kavla ut ti plåtstorlek. Brev över olje-pestoblandning o tryck lixom ner fingrarna i hela degen. Strö över ost o ti sist solrosfrön.
Låt jäsa varmt o fuktigt minst 30 min. Grädda sen i 180-200 grader runt 20 minuter.
Adios!
loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
|