Alla inlägg under februari 2010
Hej,
Söndag. Nästan lika skönt som Fredag. Vi ha sovi i sofforna inatt. Somna nå tag efter melodifestivalen, elär uttagning nr 125 elä va d nu va. Förlåt om ja säger d men ja tycker dom flesta låtarna suger. Jämför man me låtar som vari me förr om årena så e d ju ren skit som ställer opp nu.
Förlåt alltså, men d va nu min åsikt. Dom finska bidragen ha ja ju annars int ens våga sii/höra .
Ja ska hoppa i ett låååångt varmt bubbelbad nu. Kommer int att stiga opp före hela jag ha förvandlats ti ett oppblött russin. Bubblor ska d bli, både i bad o i glas . Å bli int orolig nu mor i skogen. D e Söndag o även jag kan "leva som folk" nu o då. D blir alkoholfri jordgubbscider i mitt glas .
En liten fråga bara. Ha haft äran att lära känna några män i mitt liv..eh eh, o dom som tyckte om att bada kan ja räkna upp på mina 2 längsta fingrar. Vafför e d så, vafför gillar ni int att bada badkar??? Eller gör ni d?
Upplys mig kära badhunkar!
Bubble & out,
loppan
Dom där klyftpotatisarna glömd ja. Tänkt nu skriva opp recepte här när Han gjord sig till så ang dom .
D e alltså helt superenkelt, bara att lämna bort lamme när man gör arni sto fourno, alltså lamm i ugn me klyftpotatis, citron, vitlök o timjan, o ....en heeel massa olivolja förståssss.
Tvätta potatisen o klyfta den gärna me skal o allt
Blanda hela vitlöksklyftor, potatis, olivolja, salt, peppar, citronsaft o timjan elär oregano i en bunke. Obs, d SKA vara mycke kryddor o mycke olja.
Häll sen över d i en ugnsform o in i ugnen, 225 grader i 45 minuter, va d nu kan tänkas ta. Beror mycke på potatisen d där me ugnstid o värme.
Där va d!
För övrigt vet ja int så mycke nytt. D ha vari mycke jobb nu. Ida va vi där några timmar me sonen o han va TUUUUSEN gånger duktigare än alla andra diskare ja ha haft tisammans!!!!
Fixade maten ti en begravning ida, för 70 pers. D känns lite bra så här efteråt, förstås för att allt gick bra o ja hann i tid, men oxå för att folk ber mig göra sån härnt. D e ju nästan ett bevis på att dom litar på att ja klarar d, elä...?
Joo, d e d
Nå, anyway, nu e d HELG, även här under vårt tak. Vi ska sii G-force ida, jeeeeeeee.. . .
Lördagskramar från loppan
D där bröde nu då....Va kan ja annat när Han säger att d e d godaste matbröd han äti nånsin . Förresten, int för att d alls hör hit, men ja sitter här o dricker öl just nu. Öl som i , öööööl, kalja, bira, bisssse elä pivo. D e så länge sen ja ha drucki öl så d känns rikit nytt, o småspännande ha ha.
Hadd tänkt köpa en flaska vitt på väg från jobbe ida, men ja sket i d. Tog sen 2 Kukko-öl (såna me så lite gluten att ja får dricka dom) i butiken istället, mest på skoj. Nåjo, bäkk tu brödet.
D e alltså en helt vanlig vetedeg under.
-1 l vatten
-30 gr salt
-50 gr socker
-en klump fett (ja väger aldri, men 2-3 matskedar)
-3 påsar torrjäst (10-11gr each)
-ca 2 kg vete (väger aldri d heller, men degen ska bli lös o mjuk, men ändå lossa från kanterna)
Den här degen räcker till 3 stora "hemma-plåtar" sku ja tippa på.
Annat som behövs e pesto, olja, rivet ost o solrosfrön.
Knåda degen normalt o låt den vila 15-20 min under plast. Dela den sen i 3 o kavla ut ti plåtstorlek. Brev över olje-pestoblandning o tryck lixom ner fingrarna i hela degen. Strö över ost o ti sist solrosfrön.
Låt jäsa varmt o fuktigt minst 30 min. Grädda sen i 180-200 grader runt 20 minuter.
Adios!
loppan
..är som smaken. Ibland hinner man int me någo annat än d man ska. D e ju bra, visst? Ha kört på som en liten vettvilling i köke, o d ha vari naaaaajs.
Vi hadd Chili con Carne ida o ja tog risken o krydda lite extra, så där som d ska va fast 10 gånger för lite (gänge som äter här gillar ju ganska mild mat, dom flesta, så man får anpassa maten lite). Chili, piri piri, cayenne, tabasco o vanlig peppar hadd ja i, o tänkte att dom eventuella protester hettan kommer att leda till får ja ju ta som den qvinna ja e, o d gjorde ja .D ble iaf int mycke klagomål alls, folk åt o verka till o me tycka om att d va lite sting i maten.
D va lite småskojigt nog för varannan kommentar (av samma person) va "d här va gott d här" o varannan, som hon nästan grät fram "d här va starkt d här". Å så gick hon på medan hon i rask takt skopa i sig hela portionen.
Sen va vi ut på stan, där d för övrigt e kallt som SATAN, o sii på bänkskuddarna, elä va dom nu heter på svenska. Plocka opp sonen efter skolan o han kom me. Han hadd försett sig me en STOR plastkass ren hemma i morse för att kunna samla åt sig godis, o nu e ju onekligen lördan räddad. Rejält över 1kg fick han ihop .
Tänkte ännu skriva några ord om middagen vi ble bjudna på igår kväll, men d hinner ja int me för sonen e just här o då måst vi skida hem hastigt o lustigt. Han ska iväg på kalas kl.18, o ätas måst d ju o i någo skede (mera mat mera mat)
D e ett klängas o ett flängas nuförtiden. Tur att d blir helg snart o man får jobba lite
Nej, nu va d fasligt va ja skriver fast ja int alls hinner. Nu ska ja gå o byta kläder 25e gången så ja e klar sen.
Ha d bäst så länge kära rumpälskare o andra!!!
loppan
Jaaaha,
så att ja ska blogga va? D e ju rolig att nån vill d. Ja e nämligen på ett ruttenunket humör, världens sänka i vääärldens berg- o dalbana. Men int gör d någo. Faktum e att ja själv först nu men iaf börjar komma underfund me att d e så här ja funkkar. Först 3 månader oppåt som en liten nypippad skäggmus, sen några dar sunkigaste sunk, bara för att...
D e väl d som krävs, int vet ja
Anyway, orkar int skriva om allt d där som stör mig just nu, d e ju som d e ändå, men matlagningen ha gått bra iaf, så vi tar lite om den.
D stod fisk på menyn. Hadd beställt fryst sej i portionsbitar. Då va d bara o sitta o vänta, chanserna e väl typ 50-60% (ha ha haaaa) när man väntar på någo från AHOSMÄKI ..Men DEN KOM jiiihaaaaaa, o recepte ja använde mig av såg ut så här (efter lite småsmå ändringar) :
sej i bitar (e den fryst behöver man int ens tina den)
lök
herne-maissi-paprikablandning elä nå annat
majonäs
creme fraiche
grädde
senap
dill, gräslök, salt, svartpeppar & limepeppar
O så går d till typ så här:
Lägg ut fisken i en sprejad/smord form. Salta o peppra. Lägg i grönsakerna på o mellan fiskbitarna. Vispa ihop majo, cr.fraiche, senap, örter o kryddor (grädde har du i om du tycker såsen blir för tjock) o fördela över fisken.
200 grader i 25 minuter ungefär så e d klart, o gött gött gött ti kokta kartofflar.
Nå där va nu d, sen ska ja ännu tipsa om en jättebra sida me vege-recept, finns massor me häftiga ideér på Grön Mat.
Nu ska ja fortsätta me mina matlistor. Ikväll ska d städas hemma hos Gustavssons.
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut,
loppan
Alltså ja jo ja skuu ha blogga ida, ha vari hemma me en täppt o snorklande son. Ja ha bara int hunni. Ha vispa potatismos.
L8
Valentine´s day ida. Vem firar?
Ja firar lite primitivt i pyjamas o tjocka sockor, men me min allra bästa vän.
Han ha snuffa o snörvla hela natten så sömn ha d int blivi mycke av.
Nu e vi mitt inne i ett evighetsmonopol . Int mitt favoritspel d heller, men d E bättre än Afrikas stjärna, o ibland måst man ju bara göra d man lovat...
Tibax ti Norrmalmstorg. D hä va bara en liten pisspaus
Loppkramar
Nu ska d sovas i detta hus.
Ja har dille på Chisus nya biisi nu, den spelas på radion titt som tätt o ja vill int ens veta hur d låter där ja skrålar o går på i köke på jobbe.....
Sååååå fin
Nattiiii från kroken o mig
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
|