Loppan & Livet

Alla inlägg under februari 2010

Av Loppan - 21 februari 2010 09:40

Hej,


Söndag. Nästan lika skönt som Fredag. Vi ha sovi i sofforna inatt. Somna nå tag efter melodifestivalen, elär uttagning nr 125 elä va d nu va. Förlåt om ja säger d men ja tycker dom flesta låtarna suger. Jämför man me låtar som vari me förr om årena så e d ju ren skit som ställer opp nu.

Förlåt alltså, men d va nu min åsikt. Dom finska bidragen ha ja ju annars int ens våga sii/höra   .


Ja ska hoppa i ett låååångt varmt bubbelbad nu. Kommer int att stiga opp före hela jag ha förvandlats ti ett oppblött russin. Bubblor ska d bli, både i bad o i glas  . Å bli int orolig nu mor i skogen. D e Söndag o även jag kan "leva som folk" nu o då. D blir alkoholfri jordgubbscider i mitt glas .


En liten fråga bara. Ha haft äran att lära känna några män i mitt liv..eh eh, o dom som tyckte om att bada kan ja räkna upp på mina 2 längsta fingrar. Vafför e d så, vafför gillar ni int att bada badkar??? Eller gör ni d?

Upplys mig kära badhunkar!

 


Bubble & out,


loppan


Av Loppan - 20 februari 2010 12:18

Dom där klyftpotatisarna glömd ja. Tänkt nu skriva opp recepte här när Han gjord sig till så ang dom .

D e alltså helt superenkelt, bara att lämna bort lamme när man gör arni sto fourno, alltså lamm i ugn me klyftpotatis, citron, vitlök o timjan, o ....en heeel massa olivolja förståssss.


Tvätta potatisen o klyfta den gärna me skal o allt

Blanda hela vitlöksklyftor, potatis, olivolja, salt, peppar, citronsaft o timjan elär oregano i en bunke. Obs, d SKA vara mycke kryddor o mycke olja.

Häll sen över d i en ugnsform o in i ugnen, 225 grader i 45 minuter, va d nu kan tänkas ta. Beror mycke på potatisen d där me ugnstid o värme.


Där va d!

 


För övrigt vet ja int så mycke nytt. D ha vari mycke jobb nu. Ida va vi där några timmar me sonen o han va TUUUUSEN gånger duktigare än alla andra diskare ja ha haft tisammans!!!!

 

Fixade maten ti en begravning ida, för 70 pers. D känns lite bra så här efteråt, förstås för att allt gick bra o ja hann i tid, men oxå för att folk ber mig göra sån härnt. D e ju nästan ett bevis på att dom litar på att ja klarar d, elä...?

Joo, d e d  

 


Nå, anyway, nu e d HELG, även här under vårt tak. Vi ska sii G-force ida, jeeeeeeee.. . .


Lördagskramar från loppan




Av Loppan - 20 februari 2010 12:00

D där bröde nu då....Va kan ja annat när Han säger att d e d godaste matbröd han äti nånsin . Förresten, int för att d alls hör hit, men ja sitter här o dricker öl just nu. Öl som i , öööööl, kalja, bira, bisssse elä pivo. D e så länge sen ja ha drucki öl så d känns rikit nytt, o småspännande ha ha.

Hadd tänkt köpa en flaska vitt på väg från jobbe ida, men ja sket i d. Tog sen 2 Kukko-öl (såna me så lite gluten att ja får dricka dom) i butiken istället, mest på skoj. Nåjo, bäkk tu brödet.


D e alltså en helt vanlig vetedeg under.


-1 l vatten

-30 gr salt

-50 gr socker

-en klump fett   (ja väger aldri, men 2-3 matskedar)

-3 påsar torrjäst (10-11gr each)

-ca 2 kg vete (väger aldri d heller, men degen ska bli lös o mjuk, men ändå lossa från kanterna)


Den här degen räcker till 3 stora "hemma-plåtar" sku ja tippa på.


Annat som behövs e pesto, olja, rivet ost o solrosfrön.


Knåda degen normalt o låt den vila 15-20 min under plast. Dela den sen i 3 o kavla ut ti plåtstorlek. Brev över olje-pestoblandning o tryck lixom ner fingrarna i hela degen. Strö över ost o ti sist solrosfrön.

Låt jäsa varmt o fuktigt minst 30 min. Grädda sen i 180-200 grader runt 20 minuter.


Adios!


loppan



Av Loppan - 18 februari 2010 14:22

..är som smaken. Ibland hinner man int me någo annat än d man ska. D e ju bra, visst? Ha kört på som en liten vettvilling i köke, o d ha vari naaaaajs.


Vi hadd Chili con Carne ida o ja tog risken o krydda lite extra, så där som d ska va fast 10 gånger för lite (gänge som äter här gillar ju ganska mild mat, dom flesta, så man får anpassa maten lite). Chili, piri piri, cayenne, tabasco o vanlig peppar hadd ja i, o tänkte att dom eventuella protester hettan kommer att leda till får ja ju ta som den qvinna ja e, o d gjorde ja .D ble iaf int mycke klagomål alls, folk åt o verka till o me tycka om att d va lite sting i maten.

D va lite småskojigt nog för varannan kommentar (av samma person) va "d här va gott d här" o varannan, som hon nästan grät fram "d här va starkt d här". Å så gick hon på medan hon i rask takt skopa i sig hela portionen.


Sen va vi ut på stan, där d för övrigt e kallt som SATAN, o sii på bänkskuddarna, elä va dom nu heter på svenska. Plocka opp sonen efter skolan o han kom me. Han hadd försett sig me en STOR plastkass ren hemma i morse för att kunna samla åt sig godis, o nu e ju onekligen lördan räddad. Rejält över 1kg fick han ihop   .


Tänkte ännu skriva några ord om middagen vi ble bjudna på igår kväll, men d hinner ja int me för sonen e just här o då måst vi skida hem hastigt o lustigt. Han ska iväg på kalas kl.18, o ätas måst d ju o i någo skede (mera mat mera mat)   


D e ett klängas o ett flängas nuförtiden. Tur att d blir helg snart o man får jobba lite   


Nej, nu va d fasligt va ja skriver fast ja int alls hinner. Nu ska ja gå o byta kläder 25e gången så ja e klar sen.


Ha d bäst så länge kära rumpälskare o andra!!!


loppan


Av Loppan - 16 februari 2010 13:44

Jaaaha,

så att ja ska blogga va? D e ju rolig att nån vill d. Ja e nämligen på ett ruttenunket humör, världens sänka i vääärldens berg- o dalbana. Men int gör d någo. Faktum e att ja själv först nu men iaf börjar komma underfund me att d e så här ja funkkar. Först 3 månader oppåt som en liten nypippad skäggmus, sen några dar sunkigaste sunk, bara för att...

D e väl d som krävs, int vet ja


Anyway, orkar int skriva om allt d där som stör mig just nu, d e ju som d e ändå, men matlagningen ha gått bra iaf, så vi tar lite om den.

D stod fisk på menyn. Hadd beställt fryst sej i portionsbitar. Då va d bara o sitta o vänta, chanserna e väl typ 50-60% (ha ha haaaa) när man väntar på någo från AHOSMÄKI ..Men DEN KOM jiiihaaaaaa, o recepte ja använde mig av såg ut så här (efter lite småsmå ändringar) :


sej i bitar (e den fryst behöver man int ens tina den)

lök

herne-maissi-paprikablandning elä nå annat

majonäs

creme fraiche

grädde

senap

dill, gräslök, salt, svartpeppar & limepeppar


O så går d till typ så här:


Lägg ut fisken i en sprejad/smord form. Salta o peppra. Lägg i grönsakerna på o mellan fiskbitarna. Vispa ihop majo, cr.fraiche, senap, örter o kryddor (grädde har du i om du tycker såsen blir för tjock) o fördela över fisken.

200 grader i 25 minuter ungefär så e d klart, o gött gött gött ti kokta kartofflar.


Nå där va nu d, sen ska ja ännu tipsa om en jättebra sida me vege-recept, finns massor me häftiga ideér på Grön Mat.


Nu ska ja fortsätta me mina matlistor. Ikväll ska d städas hemma hos Gustavssons.


uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut,


loppan

Av Loppan - 15 februari 2010 16:29

Alltså ja jo ja skuu ha blogga ida, ha vari hemma me en täppt o snorklande son. Ja ha bara int hunni. Ha vispa potatismos.


L8

Av Loppan - 14 februari 2010 11:52


Valentine´s day ida. Vem firar?

Ja firar lite primitivt i pyjamas o tjocka sockor, men me min allra bästa vän.

 

Han ha snuffa o snörvla hela natten så sömn ha d int blivi mycke av.

Nu e vi mitt inne i ett evighetsmonopol   . Int mitt favoritspel d heller, men d E bättre än Afrikas stjärna, o ibland måst man ju bara göra d man lovat...


Tibax ti Norrmalmstorg. D hä va bara en liten pisspaus   


Loppkramar

Av Loppan - 11 februari 2010 21:56

Nu ska d sovas i detta hus.

Ja har dille på Chisus nya biisi nu, den spelas på radion titt som tätt o ja vill int ens veta hur d låter där ja skrålar o går på i köke på jobbe.....


Sååååå fin


Nattiiii från kroken o mig   

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards