Hej,
Vettni va ja gjord me gårdagen? jo ja sov bort den
Nästan heeeela kvälln sov elä halvsov jag. Fattar int, e tröttare än sju björnar i ide nuförtiden, heela tiden, ALL THE TIME. Nå, int gör d väl någo.
Sista beställningen före Jul här ida, sen lugnar d ner sig. Tänkte att ja sku hinna fixa lite eget nästa vecka, har som tur en del timmar att använda ti d. Inge julgodis e fixat ännu, inga limpor, inge knäcke, inga pastejer, ingentiiiing naada TIPOTA . Får bli en ändring på d. Dom sista klapparna tänker ja fixa i helgen, sen e d några ja ska laga själv oxå. Efter d e d bara helvetet kvar, att packa paketen!!!
Nån annan därute som haaatar att packa paket lika innerligt som jag? Ja minns hur ja tyckte d va roligt när ja va liten. Annat nu...
Men jo hörni, dom där semlorna från igår, int för att ja vet vafför just mor i skogen piiiper om recepte, hon lär int ska ha rört en bröddeg dom sista 60 åren .
Nattjästa Semlor me joghurt & linfrö
För ca 20 st behövs:
2 dl nat. jog - jag använde rahka (kvarg)
8 dl vatten
2 paket torrjäst
2 msk olivolja
4 dl dinkel - jag använde jästbrödsmjöl
15-18 dl vete
80 gr linfrö
Blir en mjuk nästan klibbig deg. Låt stå 15 min o platta sen ut ti en fyrkant på bakbordet. Mycke mjöl under. Skär ut fyrkanter. Jäs kallt övernatt. Grädda normalt, 210+fukt 2 min, 175 torr 10-15 min. Beror igen på ugnen.
Dom jäste väldigt konstigt o ble ti formen som stor svampar, men både lukt o konstistens talar för att dom ble super-semlor, så d e så!
Tror ja ska ha nå o äta nu, ha tydligen fått både sömnbehovet o hungern av brunbjörnen...
loppekramar
psst, trevlig helg förresten, vi ska ÄNTLIGEN ut o fira mitt nya kontrakt
Bakande syster fredagsyster
17 december 2010 07:55
hej vännen min.
Hmmm...alltså hade du inget salt i semmeliterna dina.Må va hur ohälsosamt som helst men helt saltlös mat är inte i min smak.Nog för att andra saker också kryddar brödet men en gnutta salt tänker nog jag slänga i om det blir av att baka i karis under helgen.
Skööönt,skööönt med fredag...ska värma bastu,äta tortillas och dricka nåt gott ikväll...mysa ta det lugnt,varva ner efter veckan och njuta av att få känna att man är på rätt plats,med rätt mänska!
Jäklar va skönt att få känna såhär!
Festa ni,det finns ju verkligen orsak!Grattis till tjänsten!!
Ha det gott,kramar
tankspriddare spriddast
17 december 2010 09:18
joo jooo ju, sånhärn e ju jag. 3 tsk salt ska d i ;-)
Thanx sösteri! o ha en sköön helg!!!
degtummen
17 december 2010 09:20
förresten, nu när ja försöker tänka efter ;-) så har ja för mig att mjölmängden int räckte till fast ja öka den ren i min receptvariant, så ha i lite mer, fast d beror ju på mjöl o annat oxå, så kanske bäst att ta d försiktigt, efter hand.
kram
oxå syrra
17 december 2010 10:39
Ja ibland är det faktiskt bra att ha en syster!!!
Skärgårdens julpaketering ab
17 december 2010 10:41
Hämta hit paketen bara, jag har igen börjat gilla att paketera! Jag som avskydde det tidigare... Papper finns här också så det är bara att hämta hit!
L
17 december 2010 13:02
oj vem e du ljuuuuvliga själ som står för skärgårdens julpaketering???? ring mig!!!!!!
Inte Skor I Mogen
17 december 2010 16:56
Bröddeg ska inte röras, den ska KNÅDAS!
Skärgårdens julpaketering ab
17 december 2010 19:50
Jag ljuvliga själ vet ju inte vem jag ska ringa???
Nicke Nyfiken
17 december 2010 19:51
Får man inte röra bröddegen? Hur ska det då bli någonting?
Viermal Gut Durchkneten
17 december 2010 21:54
Nä, det är just det - rör man inte degen så blir det inget! Inte blir det knådat åtminstone!
annan bloggare
18 december 2010 11:55
Hur bär du dej åt att ha så många besökare? Har du något tips att ge?
Valfunktionär
18 december 2010 12:36
Rrosoll, rrrrosoll, sade den lilla flodhästen...Apropos din omröstning, hur många tror du vet vad "rosoll" är för något? Och uppriktigt sagt, jag trodde jag visste (men jag har aldrig kallat den maträtten så!) ända tills jag läste några skolors veckomatsedlar! Vet dom inte vad dom ska kalla röran så blir den "-rosoll"!
loppz
18 december 2010 16:47
rosoll e väl rosoll, o me ljuvligt ljusröd grädde så gött så gött. Åt förresten just årets första rosolllll :-)
maria
18 december 2010 18:53
Jag har hört att de kallar köttfärssås också för rosoll! Tokigt eller hur?
besviken
19 december 2010 16:18
Hör du har du sovit bort hela veckändan då vi ingenting fått höra av dej?
Pang på rödbetan
19 december 2010 16:27
Sillsallad är sillsallad är sillsallad - med eller utan rödbetsgrädde! "100.000 främmande ord" uppger att "rossol är ett slags salt som bildas i isen vid Sibiriens kuster". "Rosoll" har tydligen blivit synonymt med alla slags hopslarvade sallader och raguer? Men steget från sillsallad till köttfärssås är ganska långt...