Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 22 december 2010

O-jul före julen

Av Loppan - 22 december 2010 07:10

Hej,


Känner mig riktigt ojulig ida. Kan bero på dusterna me sonen därhemma. Sa en del saker före ja gick på jobb, saker som han måste höra. Ändå river d i hela mig när ja tänker tillbaka på d. Hur gott d gjorde, o samtidigt ont. Han e på ett sätt så liten, men....int får han för d bete sig hur som helst, säga vad som helst o såra folk omkring sig. D vet ja att han innerst inne int vill heller. Han e väl en lite så där knepi typ som jag, har svårt o få ur sig var skon klämmer o så.


Jobbigast e väl att int rikit veta, månne han nu ens själv vet, men jobbigt blir d, åtm när man som jag, e typen som ganska lätt tar åt sig. D känns bäst när han sover, elär e borta, då kan ja blicka tibax på tider då han va "sig själv", glad o god o med på d mesta. Nu e d bara gnäll, käftas o sura miner. Kan ju ha att göra me åldern oxå, nån j***a period som går om, men ändå, d finns en gräns för allt.

Man känner ju sig onekligen misslyckad. Tänker o funderar o grubblar, VAR ha ja gjort fel o VAAD ha ja gjort så grymt fel i hans uppfostran. Mest av allt tror ja faktiskt att ja ha gett honom på tok för mycke tid, muntur o uppmärksamhet. Han ha fått för mycke plats helt enkelt, mer plats än ett barn ska ha. Men...men men, ja vet ja låter patetisk, men va gör man då, som ensam mamma? Nunni ha dessutom vari en så helunderbar unge att man mer än gärna spendera sin tid me honom o tog honom me överallt. D kändes då som ett privilegium att överhuvudtaget KUNNA ge honom så mycke tid, o just den där tiden ble lixom ett substitut för alla dom där grejorna/resorna som vi kanske alla gånger inte kunde ha eller göra (kanske oxå omedvetet för att ja tog honom ifrån sin pappa?). Aldri kunde ja då tänka mig att d sku kunna ha negativa följer att va så mycke som möjligt me sitt barn. Men ännu ett men...man lär så länge man lever o leva ha ja tänkt göra ett bra tag till.


Kanske ja då hinner lära mig hur man åtgärdar sina misstag oxå? D här va en bra skrivsessio, känns bättre nu. Ännu en gång, va sku ja göra utan min blogg??


pussar o kramar,


loppz




 
 
Ingen bild

Anonym

22 december 2010 08:40

Jag kan rekommendera Trotsboken av Alfvén och Hofsten. Där står det bl.a "barnet är sårbart i nioårsåldern. Då är det vanligt att barnet är känsligt för kritik och förutsätter att saker och ting ska gå på tok. 9-årskrisen är annorlunda mot de tidigare utvecklingsperioderna. Det är en annan sorts trots, mer inåtvänt. Men det kan vara jobbigt, för både barnen och föräldrarna." Det finns ett helt kapitel om 9-årskrisen i boken. Gå till bibban och se om den finns att låna. Kanske du kan få tips? Kämpa på!

 
Ingen bild

L8

22 december 2010 08:52

Tack! d ska ja faktiskt göra! barnpsykologi e intressant, problem hemma elär int.

 
Ingen bild

tanten

22 december 2010 09:00

Kan hålla med om att det är jobbigt, men barn har jobbiga faser (iaf nuförtiden, förr fick dom inte). Jag tror ändå det är bra att du gör klart för honom vissa uppföranderegler, han blir ändå tvungen att lära sig anpassa sig till omgivningen i nåt skede.Det är nog inte så lätt för honom men hoppas det jämnar sig. Kan ju vara faktorer i skolan mm som han inte berättar också??

 
Ingen bild

mor i skogen

22 december 2010 09:58

Hejsan! Vet du jag tror int alls att du har misslyckats. Jag tror att en viss besvärlig ålder nu sammanfaller med helt enkelt svartsjuka! Dessutom blir ju situationen ännu knepigare för honom då han älskar den han är sotis på så väldigt mycket.

Tror det går om bara ni orkar prata och prata och prata...

Han är verkligen ingen hemsk unge! En för honom jobbig period sammanfaller med ryslig stress för dej på jobbet, och hemma... Det blir nog bra bara du inte låter isen i hatten smälta!

Tror också att han saknar sin pappa väldigt mycket, fast han är ett sådant barn som inte visar det, och kanske inte vill medge det för sej själv ens.

Jag tror att "Anonym" har rätt. Har också hört att det är en svår ålder. Det kan också ligga något i vad "tanten" skriver om att det finns saker som pinar honom som han inte får ur sej! Därför tror jag att er familjeterapi är väldigt, väldigt bra!
Stor kram och kämpa på. Nog blir det bra!

 
Ingen bild

mixu

22 december 2010 13:01

jep mor i skogen och anonym,håller med er båda,håller med lotta med,mycket, det blir svårt då man fått all ens tid och så ändrar det,få barn har fått så mycket "vuxet" som han i den åldern,om jag reflekterar med mina egna barn är skillnaden enorm i många saker, både positivba och negativa..
familjeterapin är det bästa just nu,det borde fortsättas med, inget fel att ha en sådan diskussion varje vecka, det skulle inte skada någon familj. regler och gränser måste med sättas, tydliga sådana,bra att man ger mycket av sej själv till sitt barn, men barnet skall ochså förstå att man behöver egen tid och göra saker utan barnet,utan att det blir ledset.
jag tycker du har varit super som mamma och kommer garanterat att vara det i fortsättningen med :-)
som jag sagt tidigare, få barn har fått så mycket av någon som du har gett ditt, och då menar jag inte grejjor!
kram,du är bäst vännen

 
Ingen bild

syster mindre yster

22 december 2010 19:21

Hej vännen.Vet du min vän,ingen föds som färdig och fullärd förälder,man lär sig,ibland av sina misstag,ibland genom att ta reda på och fråga råd,som du nu.
Du vet att du har en helt underbar liten pojke därhemma...visserligen van att få din uppmärksamhet och mer eller mindre van vid att det i slutändan ändå alltid är du och han.Nu har det skett en förändring som samtidigt som den gör honom glad och trygg hotar hans och ditt förhållande.Ta det med ro...kriser har vi alla och vi behöver dem ibland för att förstå och ionse saker och ting.Din lilla pojke är på väg att bli en lite större pojke och han behöver gränser och diskussioner för att kunna gå vidare.
Tror nog era terapisessioner är bra,och se det inte som ett nederlag om han inte alltid är med på noterna,det hör till åldern.
Nu ska vi fira Jul,njuta av mat,dryck,vintriga landskap och varandra!
Tänk va bra vi egentligen har det!
Julkram av storasyrran.

 
Ingen bild

mamma med

22 december 2010 22:32

Som du ju själv vet är din son en underbar unge med en oerhört fin och god natur, så det ska nog gå bra. Vem har inte haft bekymmer med barn i den åldern?

 
Ingen bild

ritupitu

22 december 2010 23:57

Gulle vännen kram å styrka!!!Å de är ju lite så att slipstenen ska formateras hela tiden...men om någon kan så e de DU!!!En Juljulkram

 
Ingen bild

annan fostrare

23 december 2010 08:46

Månne han inte är rätt normal? Graden av besvärlighet växlar med åren - och från dag till dag! Inte lönt att söka efter underliggande faktorer som kanske inte alls finns där! Bara bit ihop tänderna och kämpa vidare! God Jul!

 
Ingen bild

Anonym 1

23 december 2010 09:04

Hoppas ni hade en bättre kväll igår. Jag tror att sonens nycker till en del beror på julen, som ni ju satsar väldigt mycket på hos er! Kommer själv ihåg vilken stress det var före julafton, jag hade alltid svårt att få sömn på kvällarna och alla tankar var vid julen!
Kämpa ni på bara, och klä på er ordentligt i kylan!

 
Ingen bild

loppan

23 december 2010 09:41

Tack för alla era fina o stöttande ord! vi kämpar på.
GOD JUL!!

 
matilda

matilda

23 december 2010 13:23

God jul på dig :)

http://hejbus.blogg.se

 
isabelle

isabelle

23 december 2010 13:53

Vill du ha gratis presentkort?
Gå med här; http://www.gratisklader.se/?r=196469
Fungerar faktiskt bra :) du kan ju alltid ta en titt ;D

Om jag skickat denna till dig innan så ber jag om ursäkt, det är bara att du raderar isf. Ha en bra dag :D

http://iisabellebstedt.beldo.se

 
Rebecka

Rebecka

29 december 2010 12:11

Va med i min VeckansBloggTävling :)
http://beckaziin.blogg.se/2010/december/bloggtavling.html

http://Beckaziin.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2010 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards