Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 29 april 2011

Dagen före dagen

Av Loppan - 29 april 2011 19:39

Haj haj igen,


Nu e d Vappu, nästan. D känns rikit som vappu faktiskt, me solen som skiner, alla ballonger o fyllon överallt, o så potatissalladen, den eviga potatissalladen, den finns oxå me överallt.

Va på stan o dalla nästan 2h efter jobbe. Efter d va ja MÖÖÖR. Fick iaf en hel massa uträttat. Köpte bland annat en ordentli pip-leksak åt Tito (han ble så förtjust i såna när vi va i Pargas i påskas). Hur länge tror ni den pep? Ja underdriver int om ja säger 10 min. Nåja nåjo, va gör man?


Woka snabbt lite mat åt sonen o mig, sen va d länk (snarare snigelglid) me Mari som gällde. Vi va ute o gick i nästan 1,5h faktiskt, riktigt skönt i d ljuvliga vädre. Ja hoppas sååååå vädre sku va så här imo me!!!! fast dom ha lova regn o skiiiitväder. Meningen e (förutsatt att Mari int får för sig o föda) att vi ska på Vappumarknad först på förmiddan o sen på Tivoli efter d. Sonen vill ti vårdberge men få se om vi orkar me d oxå efter allt rännande. På kvällen blir d sen mat o ballongdans hos Maris. Ja tog just kladdkakan ur ugnen, en ny sort ja testar, me nougat-täcke. Min ser dock int alls ut som den på bilden, ja hadd ingen mörk choklad så d ble ljus, o den avskiljer sig int alls så där snyggt från nougaten. Skit samma, bara d e kladdigt e d bra .

   

Dänger opp några början-på-vappun-bilder från jobbe. Dess mer ti blogg blir d int ida, jag o Ponde ska lägga oss på soffan o drälla.

                                       


Kram ti er alla o ha en super-duper Vappu!!!


loppan

 
ANNONS
 
Ingen bild

hes hostande harmsen mor

29 april 2011 20:05

Så det ser ljuvligt vappigt ut här i din blogg! Själv har jag ingen vappkänsla alls, har just fått hem antibiotika och en hostmedicin som jag börjar må jätteilla av. Så aptiten, som inte var något vidare före heller, är helt nada. Mår bara svagt illa och har obehag, förutom att jag hostar hysteriskt nästan hela tiden så det känns som om lungorna sku komma ut. Det killar så killar så i den sjuka halsen. Tur nog så har febern i alla fall gett med sej - tror jag? Dängde ju termometern i golvet här en dag. Den VAR jättedålig, men inte var det därför...

Så det blir nog inget Vårdberg, och ännu mindre någo jatkot heller för den här tanten i år..

Önskar er en riktigt rolig Vappu i alla fall! Kramar!

 
Ingen bild

walker

29 april 2011 20:12

Enohalvtimmespromenad? Gick ni en hel kilometer?

 
Ingen bild

amigo

29 april 2011 22:29

Hur blev ditt mjöd? Ingen flaska exploderat ännu? hade varit intressant att provsmaka!

 
Ingen bild

Erfaren hemmabryggare

29 april 2011 23:23

Mjöd är bäst när det blivit bortglömt ett halvår i garaget!

 
Ingen bild

L8

30 april 2011 08:51

Ja ja själv e nöjd me mjöden, men hur mycke täxx man skryta? :-) Recepte ja använder finns här på bloggen.

 
Ingen bild

Anonym 1

30 april 2011 10:55

Akta dej bara du, det kan bli ganska mycket procent i mjöd med tiden!

 
Ingen bild

Anonym n+1

30 april 2011 11:32

Procent gör väl inget, det är promille som räknas! Fast det kanske behövs, på Vårdberget kan man vänta sig hagelskurar - kanske dom kan sjunga "vintern rasaR" denhär gången!

 
Ingen bild

FLugan i taket?

30 april 2011 13:05

Fick riktigt roligt då jag tänkte mig er två mumintroll klumsande runt bland de andra ballongerna i kväll. Det borde man se.
Ha en rolig ballongdanskväll!

 
Ingen bild

Upp till kamp...

1 maj 2011 10:01

Today is Labor Day! One does not have to do Anything!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se