Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 19 maj 2011

Strömming & andra satskap

Av Loppan - 19 maj 2011 14:51

Hej,


Regn o rusk, regn o rusk. Sku int ha haft nå emot d egentligen. Hadd en jä*la huvuvärk hela dan o tänkte att en långlänk i regne kanske sku göra gott. Men....då hadd ja int räkna me en söndertuggad matta när ja kom hem o sen en skriftli anmärkning om att sonen busat högljutt vid upprepade tillfällen i skolan .


Säg mig snälla va gör ja för fel me doggeliino??? Ja försöker aktivera honom både fysiskt o mentalt, me daglig långlänk o flera kortare, plus träning i form av lydnad, kommandon o sökning, försöker va strikt o konsekvent me dagliga regler o rutiner. Ändå, ÄNDÅ tuggar han sönder saker allt oftare här hemma när vi e borta. Han har saker att göra/leka me när vi e borta, både gömda paffburkar me godis, en fylld fryst kong o oxå sina leksaker, ändå hittar han för ofta nå annat som e roligare. Ja veet, ja veeeeet, han e en valp, endast lite på 6 månader (o förresten läst ja just att värsta tugg-åldern e 7-12 månader, så grattis ti mig), valpar tuggar o förstår int va som e rätt o va fel, men ÄNDÅ. Ja blir så trött ibland. Tacka vet ja Frank, han sitter där han ska o väntar på mat .

   

  

           


Sen sonen, d e så onödigt sån därnt. Men men, ja veeeet igen, ja veeet, d e normalt. Han e 9 år gammal, testar o prövar gränser, växer så d knakar för att bli en spingli mustaschig tonåring me brölröst (kanske oxå ölbröst?) o finnar, o allt d här hör till, men ÄÄÄÄÄNDÅ. Ja ha blivi bortskämd. Han ha allti vari så lätthanterlig o snäll. 

Kanske mina hormoner o stjälper till lite, ha vari SKITtrött dom senaste dagarna, nästan så ja somnat efter jobbe, o alla som känner mig vet hur ja e efter en tupplur på dan, inge o hurra över .


Nåja, nog om dagens motgångar. D känns faktiskt lite bättre så fort ja fått skriva av mig lite om allt. Nu ränner doggen omkring här me ett nytt pipar-system ja trolla fram av en pipare ur en av hans sönderslitna leksaker, lite gamla sockor o en unken halsduk. Ska snart klä mig för en långlänk i ruske. Frisk luft brukar allti göra susen. D e skönt o friskt oxå ute ida.


Ett recept ännu, sen får d va nogbloggat. Ja testa strömming på nytt sätt ida, medelhavsstömming me tomat, citron o oliver. Vitlök hadd ja i på eget bevåg, d gjorde susendusen. Ja ha förresten börja älska strömming, typiskt att man int får äta d för ofta nu me Ponde i maggen.


Annorlunda tomatströmming

   

strömmingsfiléer

rejält me pressad vitlök

hackad lök

tomatkross

spiskumming, svartpeppar, vitpeppar, salt & socker

grädde

skorpsmulor blandat me rivet citronskal

skivade oliver

Salta fiskfiléerna o vik dem dubbla i en smord ugnsform. Bryn lök & vitlök, ha i tomatkross, kryddor o låt puttra ca 20 min. Smaka av me kryddorna o ha till sist i grädden. Häll såsen över fisken o strö över skorpsmulor, citronskal o oliver om du vill. Grädda i 200 grader 15-30 min. Servera me kokt potatis o sallad, mums - hälsan själv!

Nu länk!
 
ANNONS
 
Ingen bild

mor i skogen

19 maj 2011 16:14

Nejmen vilken dag!!! Har svårt att förstå att sonen skulle ha busat, han som är så tyst och snäll i skolan, enligt vissa skolgångsbiträden och också andra? Månne han har ett behov att vara tuff nu, då han varit så beskedlig?
Vilken jäklars matta gav sej doggen på?
Nå hördu, ta inte det här så hårt. Värre saker kan hända. Vad sa sonen själv om anmärkningen?

 
Ingen bild

L8

19 maj 2011 17:59

Nåh, tur i oturen va d ju mattan ja ändå tänkt byta ut förr elä senare. Stället han tugga på e nu dränkt i chili o cayenne, så synd om hundskrälle om han hittar dit igen imo :-P

 
Ingen bild

Som upphittat

19 maj 2011 19:43

Han hittar nog ett annat ställe - hundar är inga dumma djur!

 
Ingen bild

den erfarna

19 maj 2011 19:43

arme hund! Men den illa gör han illa far!

 
Ingen bild

Ichtyonomen

19 maj 2011 19:44

Finns det stömming i Medelhavet?

 
Ingen bild

mous mous

19 maj 2011 20:14

Eee, psari san psari breeeeeee :-D

 
Ingen bild

hundmamma

20 maj 2011 12:33

Liten valp växer så det knakar och blir stor, och mycket lugnare och förståndigare. TIlls dess får du finna dig i att plocka undan allt han kan tänkas ge sig på! Och du behöver lika mycket fantasi, eller litet mera egentligen, än valpen.
Lycka till, glöm inte njuta av valptiden.

 
Ingen bild

en som gillar båda men...

21 maj 2011 11:47

Men nog är väl Titos ändå litet gulligare och sällskapligare än den surmulne, alltid hungrige herr Frank? Eller hur?

 
Ingen bild

djurvännen

21 maj 2011 13:01

VILKA HÄRLIGA BILDER AV SKÖLDPADDAN, OCH KOMMENTARERNA. SÅG DEM UPPZOOMADE, HELT ENKELT FANTASTISKA!

 
Ingen bild

mia

23 maj 2011 09:31

Hej hallå har du bråttom då du verkar ha glömt din troggna läsarkrets? Vi är så nyfikna på vad du haft för dig. Berätta, berätta!

 
Ingen bild

misströsta icke

23 maj 2011 09:42

Näää, ja ha int glömt. Tiden bara strittar iväg. Har en maaassa ja ska blogga om, bara rätt tidpunkt infaller :-)

 
cattan

cattan

23 maj 2011 17:36

Välkommen in till min hemsida där du kan köpa billiga smycken enkelt, www.ladydesign.n.nu
unika handgjorda smycken, till dig själv eller en vän, för ett bra pris, vad kan bli bättre??

Nu har jag ett enkelt meddelande fönster där man kan beställa i :)

// cattan

http://ladydesign.n.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se