Direktlänk till inlägg 12 augusti 2012
Ja alltså, när ja nu en gång e igång me bloggen så
Vi va ut o åt i somras, när far min fyllde år. Indisk restaurang, som nog va bra men vi hadde lixom förvänta oss lite starkare mat. Mor i skogen beställde Tikka Noraani, kyckling i cashewsås. Den va supersupersupergod!!! Ren på restaurangen bestämde ja mig för att leta reda på recept o försöka göra sån själv. Sagt o gjort, ja googla o ja googla o ja googla, flera dar leta ja, men tyvärr me dåliga resultat. D kan ju hända att ingen sån rätt egentligen finns, d låter ju indiskt i våra öron va dom än skriver på sin meny
Anyway, ja hitta ett recept som hadde kryddorna ja tänkte mig att fanns i rätten, o så mixtra ja lite hit o dit me recepte ännu o VOILA, d ble min alldeles egna indiska kycklingrätt, utan cashewnötter visserligen men kryddorna fick ja nog ganska rätt, för d smaka faktiskt som på restaurangen!!!!! wooohooooo
Här kommer recepte för d här vill jag göra om.
Indisk kryddkyckling
-lök, vitlök
-kyckling i munsbitar
-ingefära, spiskummin, chili, koriander, nejlika, curry, kanel, kardemumma
-salt, peppar,
-naturell joghurt
-mango chutney
-kokosmjölk
Bryn lök o vitlök lite mjuka, ha i kryddorna o rör om. Lägg i kycklingen o låt bryna lite. Häll över joghurt, mango chutney och kokosmjölk. Salta o peppra. Låt puttra 30-40 minuter. Testa ännu kryddningen, man får va ganska generös. Servera med ris (elär gluttfri couscous som jag) o bröd.
Ja, o så redde ja grytan me lite maizena på slute, men d behövs nog int för den kokar ihop ganska bra.
puss puss,
loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
|||||
|