Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2012

Körvgryta & Ålandspannkaka..

Av Loppan - 24 oktober 2012 10:27

..blir d i vårt hushåll denna ruggiga Onsdag. Pannkakan e i ugnen, vet förresten int om ja gjort sån nånsin förut? Koka en vanvettig kastrull mannagrynsgröt igår, o nu får d bli ålänning av hälften, så får gossarna testa sån :-)

Nu e d kanske nån som protesterar o menar att ålandspannkaka ska göras på risgrynsgröt, o d får den så gärna göra. Ja e ingen ålänning  , o ja medger att ja iiingen aning har om va d rätta e, men eftersom ja hitta recept på båda varianterna antar ja att båda e rätt. Dom får va d här hos oss i alla fall.


Korvgryta ska d bli senare, me bratwurst o andra snaskigheter. Orkar int laga den nu. D e 1a dan på lääääänge ja int har en massa to-do-listor både tills när Pondus sover dagssömn o när han lägger sig på kvällen. Ganska skönt faktiskt, fast ja älskar att hålla på oxå.  Ni undrar väl va ja håller på me här egentligen, inte ens höstbilderna har ja levererat som ja sku 


Ja ha gått o fått ett skov av ... ..... hmmm, ja va ska man månne kalla d? Kan väl säga att ja renoverar live lite . Allt börja me att ja plötsligt en dag irritera mig mer än normalt på vår EXTREMT stora soffa som lixom sluka hela vardagsrummet. Irritera mig oxå på våra gamla bokhyllor, ett uuurgammalt set på 3, som oxå sög i sig en hel del space. Ja ha länge villa göra nå åt saken, vårt vardagsrum e nämligen int d största. Me en hund som mer liknar en häst, en växande jag-slår-omkull-allt-jag-rör-vid-Manolis o så en jag-är-överallt-hela-tiden-Pondus i huset, ja, då behövs lixom allt utrymme som finns.  Men var ska man börja, d e int d lättaste, o för att få in nytt måste man först få ut d gamla. Bil har ja inte, o int heller kopiösa mängder pengar. Men men, allt går om man vill tiräckligt....(nåja, men vardagsrummet kan du ändra om bara du bestämmer dig för d)   


Sagt o gjort, soffan e såld, hyllorna hämtas nästa vecka, en ny tv-hylla fick ja hem för några dar sen, den gamla åker så fort som möjligt, Manolis ska äntligen (han sover visserligen int i vardagsrummet men..) få en ny ordentlig säng (som int slukar halva hans rum) o ja, d händer saker! Skitroligt!!! I samma veva måste ja ju tömma en del lådor o hyllor, vikke i sin tur ledde till att en massa onödigheter hamna i roskis iställe för att ligga här o damma. När ja nu en gång va igång tog ja köxskåpena oxå, slängde bort och sålde allt som vi verkligen int behöver. Ja menar, saker du int ha rört på flera år, behöver du verkligen dom liggande i skåpena? Vissa saker har ju minnesvärde, nej känslovärde heter d, men allt kan man int spara, åtm int om man bor på 60m2 (undrar var man får den där lilla tvåan?)


Nåja, nu vet ni vafför ja ha vari så upptagen. Vi lever o vi sparkar (åtm pondus som e mitt inne i en fruktansvärd trots) men vi mår bra allihopa.  Faktiskt riktigt bra, man blir lite som en ny människa när man gör sånhärnt!


Ida på mårånlänken traska vi ti Manhattans barnkirppis. Ja ha jagat en grön vinterhalare åt Pondus eftersom dom han har börjar bli för korta i armar o ben. Hitta tyvärr ingen grön, men en blå-ish iställe. Tog emot lite när den int va grön, men när ja såg prislappen (5e) kund ja bara int låta den hänga kvar. Vi testa den så fort vi kom hem o den e super, riktigt passligt stor så d ryms både kläder o växande ungar i den .

 

Ja just d, o så här ser d ut i vårt vardagsrum för tillfälle:

 

O utanför ser d nu ut så här (sista bilden i båda raderna tagna ida):

     

     NU ska ja kolla va d händer i ugnen o sen hitta på nå att pilla me tills Pondusen vaknar. Snart kommer Nunni dessutom. Han sitter me i elevrådet o ha 1a gången ever prata inför hela skolan ida (!)   


Puss & Kraaaaaam, roligt att du titta in!


Loppan

 
ANNONS
 
Ingen bild

gumma 2

24 oktober 2012 13:30

Oj, blir att sitta på kuddar nu tror jag! Bussigt av Nunni att vara så framåt, de blir nog kar av honom!
Ang. Ålandspannkakan, så har de flesta jag ätit varit gjorda på mannagryn faktiskt, är kanske områdesbundet va vet jag, som flytta bort för typ 50 år sen? Men den blir säkert bra.
Hoppas energin fortsätter att sprudla där vid åkanten!

 
Ingen bild

Halvålänning

24 oktober 2012 13:49

Finns det något som kan hetsa upp öborna, så är det en diskussion om det "enda sanna receptet på ålandspannkaka"... Risgryn, mannagryn, inga gryn alls; konsistens som vanlig ugnspannkaka eller som småländsk ostkaka; mycket eller litet kardemumma osv. osv. osv. Antagligen har varje by haft sin version - den enda riktiga. Håhåjaja.

 
Ingen bild

mor på stegen

24 oktober 2012 16:13

Tycker personligen att den ska vara gjord på mannagryn och innehålla mycket kardemumma, och inte vara hemskt blöt och tjock... Men smaken är ju delad!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se