Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 14 februari 2013

Oroväckande bloggigt

Av Loppan - 14 februari 2013 17:00

Oj oj oj, d här kan int va bra. Har bloggat dagligen sen igår HA HA. Känns ganska roligt faktiskt. Man får sina kicks av o blogga, så e d bara.


D här blir kort, bara ett recept ja tänkt dela me mig av hur länge som helst. D e nog flera år sen vi testa blondi-pizzan första gången, men den blir på nå sätt bara godare gång för gång. Senast vi gjorde den hadde vi på massor me grovmalen svartpeppar, o ruccola, o olivolja. Mmmmmums! När ja första gången laga den här, d va förresten ganska snart efter att ja fick celiaki-diagnosen, trodde ja aldri Manolis sku tycka om den, ja tror jag hadd laga någo annat åt honom till o me, o sen visa d sig att han ÄLSKA den!!! Han sku ha sån ti mellanmål, ti mårånmål, ti middag... o länge efteråt, när ja nästan hadd glömt hela pizzan, fråga han plötsligt en dag när vi lagar sån där god vit pizza igen . D ha blivi ganska många "vita pizzor" efter d, o jag tycker ni ska testa ni me, oxå om ni e skeptiska. D va jag o först, men tro mig, den här e god! Här hitta ja förresten lite fakta om blondi-pizzan som jag brukar kalla den, Tarte flambée heter den tydligen på riktigt.


 


Recepte lyder alltså, om ni vill göra som jag (o vem sku väl int villa d.....)   


Gör din favorit pizzadeg (jag använder alltid mitt recept för glutenfri pizzadeg, finns bland recepten), precis som vanligt, kavla ut o låt jäsa en stund. Bred sen över ordentligt me Creme fraiche, o på d tunt skivad rödlök o knaperstekt bacon i små bitar. Ti slut riven ost. Låt stå en stund till o grädda sen i 215-225 i 15-20 minuter. När du tar ut pizzan ur ugnen kan du sen köra några rundor me pepparkvarnen, ringla över  god olivolja och om du tycker om ruccola passar d oxå jättebra här. Guuuten appppetit!


Loppan


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards