Direktlänk till inlägg 14 mars 2013
Glutenfria pastejer med valfri fyllning (15-17st)
- 5dl kallt potatismos
- 2dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 30gr olja
- glutenfritt mjöl tills degen int kladdar alltför mycket.
Jag har ingen aning om hur mycket mjöl ja använde, ganska mycket nog, men lite i taget förstås, kanske 8-9 dl?
Blanda vilt av va ja hadde i skåpe, havrebrödsmix, teffmjöl, grov glutenfri mix och mörkt rismjöl. När degen känns okej, hanterbar me hjälp av mjöl, är den färdig. Ge bara int opp! i ett skede tänkte ja nästan göra d, all deg typ hängde fast i mina händer o d verka gå åt hur mycke mjöl som helst, men den blev nog bra sen, me lite mjöl till, o lite till...
Jag gjorde en fyllning me tonfisk:
- avrunnen tonfisk
- hackad tomat
- dill
- dragon, peppar o salt
O när den tog slut satt ja skinka, ost o oregano (man tager vad man haver) i resten.
Sen e d som me vanliga pastejer, dela upp degen i ca 15 bitar, rulla dom o kavla ut, mycke mjöl behövs. Sen på me fyllningen o vik över o nagga fast kanterna. Picka hål me gaffel o smörj pasterjern me smält smör/vatten-blandning. Grädda sen i 200grader 30min ungefär. Sen ska pastejerna gärna stå o "dra sig" en stund under en handduk före man äter dom. Lönar sig annars oxå då fyllningen i sånhärna brukar va SVINhet när man tar dom ur ugnen.
Pastej, hej hej
Loppz
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|