Direktlänk till inlägg 9 maj 2013
Roligt att nån önskar mer recept på bloggen just när jag själv ha gått o funderat på att receptblogga. Probleme e ju bara att ja int har nå recept! Eller, recept finns här nog, men jag brukar ju blogga om nya recept ja ha försökt mig på nu, o nu(förtiden) lagar ja väl ingen mat mera (????). Låter tragiskt, men int e d så allvarligt. Nån tid nu ha d bara int nappa alls, ja ha haft extreeeema problem ren me att komma på va vi ska ha för mat, o gladeligen nappa d ena halvfabrikate efter d andra ur kyldisken. Int min stil (int för att ja nu i princip har nå emot färdigmat) men ja föredrar ändå att laga maten själv. Jag tycker ju om att laga mat, normalerweise menar jag. Ha fått en del homedelivery food oxå, från dom stora stora skogarna, varenda en bytta ha vari som en liten julafton. Ni vet, när d blir en plåga att komma på va man ska ha på tallrikarna, då e d int roligt mer.
Men ida, elär igår, hadd ja iaf fått för mig att ja sku laga mat rikit på riktigt, jiiihaaaa! D ja effektivt förbisåg va att butikerna va stängda ida.. .. . .. Såååå Lotta-like! Nåja, tack o lov finns d SIWA o ja fick ingredienserna ja behövde. Ni kan just gissa hur många människor d va inpressade i den lilla svettiga butiken..
D ble fiskgratäng, ostgratinerad sej me tomatsås. Lättlagat o gott.
Vill ni pröva e d bara att lägga ut tinade fiskblock i en form o salta/peppra. Hacka o bryn lök o vitlök, ha i tomatkross, fiskfond, vitpeppar, salt o cr.fraice vitlök o örter. Låt puttra en stund. Häll såsen över fisken, förresten kasta ja me lite musslor oxå (because I can) o strö ti sist över riven ost. Grädda i 200 20min. Servera me kokt potatis. Tadaaa, hur gott som helst, o va tog d, 10min + ugnstiden.
Sen hitta ja ett recept på ostcrackers i en tidning igår. Ville testa dom, glutenfria förstås, så ja bytte ut mjöle o provbaka me en gång.
Vill du testa dom här blandar du ihop 75gr smör, 75gr riven emmentaler-ost och 1,25dl mjöl (jag tog hälften ris- o hälften majsmjöl). Dela sen degen i 2 o rulla ut små limpor. Av varje limpa får du ca 10 bitar som du sen rullar ti bollar o plattar ut på plåten. Ti sist klämmer du fast lite pinje- eller solrosfrön på kexen. Grädda i 200 15min. Dom här ble goda o knapriga, men kanske lite väl flottiga i min smak. Tänkte testa igen men då minska på smöret o osten o öka på mjölet iställe o si va d blir. Degen va ganska "mjuk" o fuktig, så ja tror bra man kan öka på mjöle utan att d blir för torrt.
Japp, där va nu 2 recept, ska försöka få in mer i fortsättningen.
MMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mma, som Ponde säger,
Loppz
O pliiis pliiiiis, om du ännu int ha gett oss en knuff mot Legoland, gör d snälla, gå in o rösta här nedanför!!
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|