Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 9 maj 2013

U got it!

Av Loppan - 9 maj 2013 22:23

Roligt att nån önskar mer recept på bloggen just när jag själv ha gått o funderat på att receptblogga. Probleme e ju bara att ja int har nå recept! Eller, recept finns här nog, men jag brukar ju blogga om nya recept ja ha försökt mig på nu, o nu(förtiden) lagar ja väl ingen mat mera (????). Låter tragiskt, men int e d så allvarligt. Nån tid nu ha d bara int nappa alls, ja ha haft extreeeema problem ren me att komma på va vi ska ha för mat, o gladeligen nappa d ena halvfabrikate efter d andra ur kyldisken. Int min stil (int för att ja nu i princip har nå emot färdigmat) men ja föredrar ändå att laga maten själv. Jag tycker ju om att laga mat, normalerweise menar jag. Ha fått en del homedelivery food oxå, från dom stora stora skogarna, varenda en bytta ha vari som en liten julafton. Ni vet, när d blir en plåga att komma på va man ska ha på tallrikarna, då e d int roligt mer. 


Men ida, elär igår, hadd ja iaf fått för mig att ja sku laga mat rikit på riktigt, jiiihaaaa! D ja effektivt förbisåg va att butikerna va stängda ida.. .. . .. Såååå Lotta-like! Nåja, tack o lov finns d SIWA o ja fick ingredienserna ja behövde. Ni kan just gissa hur många människor d va inpressade i den lilla svettiga butiken..


D ble fiskgratäng, ostgratinerad sej me tomatsås. Lättlagat o gott.  

Vill ni pröva e d bara att lägga ut tinade fiskblock i en form o salta/peppra. Hacka o bryn lök o vitlök, ha i tomatkross, fiskfond, vitpeppar, salt o cr.fraice vitlök o örter. Låt puttra en stund. Häll såsen över fisken, förresten kasta ja me lite musslor oxå (because I can) o strö ti sist över riven ost. Grädda i 200 20min. Servera me kokt potatis. Tadaaa, hur gott som helst, o va tog d, 10min + ugnstiden.


Sen hitta ja ett recept på ostcrackers i en tidning igår. Ville testa dom, glutenfria förstås, så ja bytte ut mjöle o provbaka me en gång. 

 


Vill du testa dom här blandar du ihop 75gr smör, 75gr riven emmentaler-ost och 1,25dl mjöl (jag tog hälften ris- o hälften majsmjöl). Dela sen degen i 2 o rulla ut små limpor. Av varje limpa får du ca 10 bitar som du sen rullar ti bollar o plattar ut på plåten. Ti sist klämmer du fast lite pinje- eller solrosfrön på kexen. Grädda i 200 15min. Dom här ble goda o knapriga, men kanske lite väl flottiga i min smak. Tänkte testa igen men då minska på smöret o osten o öka på mjölet iställe o si va d blir. Degen va ganska "mjuk" o fuktig, så ja tror bra man kan öka på mjöle utan att d blir för torrt. 


Japp, där va nu 2 recept, ska försöka få in mer i fortsättningen. 


MMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

mma, som Ponde säger,


Loppz


O pliiis pliiiiis, om du ännu int ha gett oss en knuff mot Legoland, gör d snälla, gå in o rösta här nedanför!!


Rösta på mitt bidrag!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Matglad

9 maj 2013 23:44

Två själar, en tanke! Ser gott ut, väl bekomme!

 
Ingen bild

Landsmoster

9 maj 2013 23:52

Det ser faktiskt gott ut! Både fiskrätten och de salta kexen. Och det bästa, de verkar lätt och snabblagade. Lycka till med er bussresa, röstar så klart på er varje dag.

 
Ingen bild

Vardagsgourmeten

10 maj 2013 09:57

Ugnsrätten ser så mumsig ut, måste genast pröva den. Fint med dina recept är ju att du inte använder så dyra svåråtkomliga ingredienser utan man har råd att pröva påt.

 
Ingen bild

loppan

10 maj 2013 10:56

Pröva du, här gillades den! Såsen blir ganska tunn iom att d kommer en hel del vätska ur fisken. Mig störde d inte men vill man kan man kanske ha i en sked maizena i såsen före man häller över den, kanske? bara en fundering :-)

 
Ingen bild

Vardagsgourmeten

13 maj 2013 10:29

Härlig sejpaj! Hungrig blir man bara av att se den. Kan tänka mig hur den doftar. Smaklig måltid. O men märkte att du skrev detta för länge sedan, då finns det säkert inte så mycket mer av pajen. Blev den god?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se