Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 29 september 2013

and what happened here?

Av Loppan - 29 september 2013 14:30

Hejsan hejsan,

D börjar närma sig 2 månader sen ja logga in på bloggen sist. Fy på mig ja vet, men finns d ingen tid så finns d ingen tid. Tid finns d väl förresten, men den rullar på alldeles för fort o d finns allt för mycke o göra. Vi ha hunni me massor dom här veckorna. Alltså d va ju precis när ja hadd börja jobba ja blogga sist!! Nu känns d som ja int sku ha gjort annat än jobba huuur länge som helst. Skönt egentligen. Ja trivs där, som fisken i vattnet. Dom andra skrattar åt mig när ja under veckosluten går o längtar efter måndagmorgon, o på jobbet skrattas d när ja drar en lättnadens suck varje gång ja stiger in där. 

 

Vacker vy på väg ti dagis o jobb.


Ja trivs hemma d e int för d. D e bara så jäkla jobbigt från o till. Sååå mycke som ska göras o kommas ihåg hela tiden, o alla som behöver mig, o mig, o bara mig. D blir lite överväldigande. Sen att ja dessutom int kan nöja mig me d ja åstadkommer utan allti ska morkka mig själv för att ja int gör mer eller bättre gör d ju int saken lättare precis. Men ja börjar bli bättre på d där. Kanske terapin gör nån nytta, för stundvis känner jag mig riktig nöjd o belåten över va ja åstadkommer.


Veckorna som gått då? D ha blivi höst kan ja börja me att tala om för er om nån ha gått o missat d. Förra veckan fick vi gräva fram vantarna, o igår köpte ja en hel hög vinterkläder åt Pon på Kirppis. Vi har haft snuva in the house mest hela tiden sen dagis-start, o några otroooliga trotsattacker ja trodde bara existera i böcker o parodier. Kan skratta åt d nu, men nätterna o mornarna (o dagarna o kvällarna...) när Pon bara ha farit fram här o skriki o spotta o kasta saker omkring sig o vägra göra typ allting utom just skrika o slå, då ha d int vari lika lustigt. Int bara en gång vi båda ti sist ha sutti i varsitt hörn o bölat. Ja just d, så fick han för sig o matstrejka oxå. Han, ungen som äter som 3 hästar (gärna så ofta som möjligt o så mycke som möjligt) vägrade alltså helt plötsligt äta. Å d roligaste (NU, int då!) va ju att han åt precis som förut, till o me lite bättre, så fort jag int va me. Ungefär 1 vecka pågick d här, han rörde varken mjölk eller mat här hemma. Frustrerande som fan ti en början, men sen när ja kunde rela lite o sluta bry mig om d, duka varken fram för honom eller ba honom ti borde när vi andra åt, då tröttna han ganska fort.

utmattad efter ett rejält trots-skov.  


Potteriet som ren gick så bra ble d oxå slut på. Han kunde säga pottan o bränna iväg mot den, ända tills ja sa jo, vi går på pottan, o följde efter. Då va d tvärstopp o INT!!! o han la sig på golve o bara skrek eller sprang iväg åt andra hålle. Huh huh! Nu går d lite bättre igen, mårånpottan går han me på (för d mesta), men vi tar d i små steg, hur frustrerande d än känns. Hitta en stor påse plastdjur på kirppis, o den mutar (jo, jag gör d) ja honom me. Ett nytt djur ur påsen varje gång han lyckas på pottan. Han gillar djuren o tjoar glatt när han får sticka ner handen o välja ett åt sig, men envis d e han den ungen, suck....


En av hans nya idéer e oxå d här me sovandet. Han ska INTE sova, o åtm int där jag ha tänkt att han ska göra d. Snabbt o ljudlöst klättrar han ur spjälsängen o sen kan man hitta honom precis var som helst, i full fart me precis va som helst. Igår kväll stack han en penna i öga, ble sen så rädd att han pissa ner hela min stol. Dom flesta mornar hittar ja honom me min dyna i Titos säng, en morgon låg han i soffan o sov ti text-tv. En annan natt steg ja opp när han varken va i min säng eller i Titos, då hitta ja honom på golve tamburen, me mitt nattlinne knycklat under kinden. Hå hååå ja jaaaaa.

                                   

hur populär e inte den hundsängen???


Men nu ska ja int skriva bara negativt juh! D finns en hel del goda stunder oxå, o stundvis har vi d riktigt mysigt. Som igår kväll när han va så trött efter allt spring i idrottsparken att han faktiskt låg breve mig i soffan flera minuter. D va mysigt, förutom när han dunkka huvu i min näsa så ja trodde näsbene gick av. 5 minuter senare slog han nån annan kroppsdel i min läpp så den sprack. Han e lite adhd hela ponde, men nu blir d säkert bra ti slut.

På Dagis e han omtyckt. Väldigt me på va dom än gör, leker me alla o ÄTER SÅ DUKTIGT  . Han älskar o va ute o d roliga me Pontus e att han e så social o öppen. Var man än e me honom ler han mot folk o hälsar på alla. 

 

Imo bitti börjar vi me den dagliga ritualen hälsa på babyn i Samppisparken.


Slut på lugne, nu ska här lekas o läsas för hela slanten. Ett recept ännu. Ha nämligen äntligen hitta d perfekta recepte på glutenfri pajbotten. Ha testa o testa o testa o alla blir bara mjöliga o spröda o flottiga. Den här blev helt super, lite vääl knaprig kanske men d va mitt eget fel då ja glömde den o förgräddas i nästan 20min.....


GLUTENFRI PAJBOTTEN


-75 gr margarin

-3dl glutenfri grov mjölmix

-1tsk psyllium

-1dl rahka

-lite riven ost


Blanda allt o kavla ut mellan bakplåtspapper. Jag använde en me löstagbar kant. D blev en fin hög paj, degen håller formen bra utan foliekant. Ställ i kylen 30min o förgrädde sen (nagga) 10 min i 200grader. Fyll och grädda 30-40min i 175grader. 


Heisulivejjj!! Hörs igen kanske om en månad elär så   


Loppan

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Uthålligt väntande

29 september 2013 14:49

VÄLKOMMEN TILLBAKA!

 
Tanja

Tanja

29 september 2013 15:36

Fint att du hittat tillbaka till bloggen. :) Tack för receptet på pajbotten, ska prova det nästa gång.

Känns inte så lockande den där trotsåldern...

http://kavander.net

 
Ingen bild

dammig läsare

29 september 2013 16:41

Ja, här har vi suttit och tålmodigt väntat :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se