Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2013

Tyst i huset

Av Loppan - 27 oktober 2013 13:31

Jo d e d verkligen. D enda som hörs e datorns surrande (o för tillfället faktiskt oxå Franks febrila skrapande inne i sin barkhydda). Nunni övar ti mattaprov (på telefonen förmodar jag.....), Pontus somna just me magen full av lörtsy o muikkun, o Tito ligger platt här breve mig o ser helt död ut. Söndag in the house. 


En skön söndag, trots väldigt lite sömn inatt. Givetvis missa ja (vem e förvånad?) att ställa om klockorna så vi steg opp jättetidigt fast d int alls va meningen. Inte fiffigt (INT). Fast å andra sidan, tack vare d ha vi hunni me allt möjligt ida, som att gå vilse o hitta en fin liten koloniträdgård ja aldri ha sitt förr. Efter den ordentliga äventyrslänken bytte ja Tito mot Nun o Pon o vi gick på marknad! Jepp, d e strömmingsmarknad i stan igen. 2 gånger om året ordnas den, på våren o hösten, o trots att d e samma saker som säljs där varje gång, o d dessutom nästan allti regnar och/eller e skitkallt, e d allti lika roligt iaf. Fast egentligen.... ida va d mest störande på någo vis. Vet int om d berodde på att d regna nästan hela dan igår, men d va FULLSPÄCKAT me folk!! D va så otroligt mycke folk, man slapp int framåt, man slapp int bakåt, man kund int gå o man kund int stanna, o int såg man just nånting heller, så d va nu lite plus minus noll hela keikkan. Förutom då att ja fick ge mig själv lite pluspoäng, för marknad e ju nånting man ska gå på me ungarna. D bara osar Emil i Lönneberga o glada barn om marknad, visst? (o stressade irriterade föräldrar...) Nej nej, men vi hadde roligt. Pontus nös me munnen full me muikku några gånger så nu kommer vi att hitta torkade muikkurester i hans lammskinn o halare forever. Nunni fick nå hysteriskt flabbanfall som höll på hela vägen hem, ja fattar int, han åt int ens godis. O saften dom drack va sockerfri för att han dabba bort sig me finskan . Han åt ett såndärnt äckligt äppel på pinne, som ska va gammaldags. Ett hårt surt äppel stucket på en pinne o doppat i choklad, kan ju int va gott ens? Sku d där äpple ens va inlagt på nå vis eller kokt elär nå, då sku ja kunna tänka mig äta d, men så där, nej yäkk. Nå, han köpte d så han sku ju aldri i världen ha kunna medge att d int va gott, hur d nu sen än var. Snällt åt han opp d iaf. Sen va vi in i Siwa o handla Smoothie-ingredienser o där drog Pondus ner en hel hög inredningstidningar. Vet int om d va nån liten vink åt mig elär..


Köpte rökt lax o karelska piroger o en flaska havtornssaft o en burk sylt oxå för den tyckte manolis va så god. Vi ska sii om ett år att den står mögli längst bak i kylen.. Ja alltså d där köpte vi på marknaden, int i Siwa.


Nu ska ja avsluta detta råddiga inlägg o göra någo annat. Kanske diska, fast d nappar int alls. Kanske fixa lite bilder äntligen o skicka åt Nuns far i Långtbortistan. Skolfotona ha ju kommi. Jo d ska ja göra. 


Pointen me mitt inlägg ida va att d definitivt e dom små vanliga intetsägande dagarna som e dom viktiga. O nu vill ja ti Nagu!


Kram,


LoppaN

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mor i skogen

27 oktober 2013 14:09

Så kul att du har skrivit! Och att ni hade en bra marknadsdag. Jag missade ju marknaden i år - synd för brukar ju varje gång träffa Pirkko och Kari där! Kram

 
Ingen bild

nagubo

27 oktober 2013 15:06

Jo, Nagu är ju alltid bäst, även i ruskväder. För ni var ju så bra på att hugga ved så vädret gör ingen skillnad. Jag köpte också havtornssylt en gång (el. nå liknande) och den blev mycket riktigt aldrig uppäten. Håller mig borta från marknader för att inte köpa saker man aldrig vill ha sen när man kommit hem.

 
Ingen bild

Nagubor

27 oktober 2013 15:16

Vi också gjort samma erfarenheter som andra nagubon, har plockat på mig en massa roligheter på marknader som sedan blivit oätna och hittats förtorkade eller mögeltäckta i kylskåpet, längst bak.

 
Ingen bild

Simultantolken

27 oktober 2013 16:33

För dom som har svårigheter med finskan (och det har väl de flesta, inklusive en del finnar) så är en "lörtsy" ett slags flottyrkokad megapiråg, oftast med applesylt i magen. "Mujkor", muikku på finska, kallas siklöja i Sverige - liten insjöfisk som liknar en strömming. Tror dom äter såna i Norrland.

 
Ingen bild

Tanten från landet

28 oktober 2013 13:25

Väldigt kul att se dig här igen! Blev så glad så glad över att höra om dig och ditt lilla gäng! Har ni ätit upp vad ni köpte på marknaden redan? kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se