Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 3 november 2013

Matlagar-infall

Av Loppan - 3 november 2013 19:40

Ble plötsligt så trött så ja sku kunna skrika, om ja sku orka alltså, men nu ska ja ha hit helgens recept före ja stapplar ut me doggen o sen stupar isäng. Aj shit, i duschen måst ja oxå. Här ble en sån faslig rumba vid Pondes läggning att ja helt tappa trådarna. Nun sjöng o skråla non-stop o Pon studsa omkring o kasta dynor o täcken omkring sig o... nåh, men nu sover han iaf, o Nun sir på King Kong .


D blir inge mer small talk nu ida, bara recept 1, 2 o 3 rätt o slätt utan krusiDULLOR. Recept 1 e på kladdkakesandwicharna ja gjorde ti vinkvällen i Fredags. Har hittat recepte hos glutenfria muminmamman (jo, d finns faktiskt flera såna)  för lääänge sen o bestämt att ja måst testa d, o nu ha ja alltså gjort d. Eftersom ja e så jäkla trött får ni läsa recepte inne hos henne om ni e intresserade. Ja följde för en gångs skull recepte ti punkt o pricka. D enda ja kan tänka mig att göra annorlunda nästa gång e att låta kakan stå i frysen lite längre än en halvtimme före ja skär den i bitar. Då blir d säkert snyggare. Men shit vikken god (och mäktig) kaka!

   


Lönar sig annars att kika runt lite hos den där Muminmamman. Hon har superkiva recept på bloggen.


Recept 2 o 3 hitta ja igår kväll när jag gjorde matlistor ti jobbe. Först vegebiffarna. Linser o kikärter blev svarta bönor, kikärter o hasselnötter. Hur gott som helst!! Ti min stora förvåning klämde både Nun o Pon i sig av dom, utan att ens fundera på saken. Naaaajs, ja e så lycklig varje gång ja blir påmind om hur duktiga dom faktiskt e på att pröva o äta nya saker. O tänk nu vikken massa nyttigheter man får i sig, både nötter, bönor, fibrer o stuff. Super!


Bön- o nötbiffar (ca 15st)


1 burk svarta bönor

1 burk kikärter

3 kokta potatisar

1/2 påse hela hasselnötter (inte i recepte)

1 ägg

1 msk potatismjöl

1/2 tsk chili

1 tsk spiskummin (inte i recepte)

1 tsk salt

lite fibrexflingor (inte i recepte)

1 tsk pofiber (inte i recepte)

kanske 1/2 dl grädde/vatten (inte i recepte)


Kör allt i mixer, smeten får va ganska lös, därför hade ja i grädde på slutet, men det behövs säkert inte.

Klicka ut högar i stekpannan o platta till. Stek tills dom får fin färg. Ready!

   

O ti sist tortillabröden. Deghelvetet höll på att åka i roskis på riktigt. Ja tänkte d här blir ingenting, men så testa ja me mer vatten, mer mjöl, mer vatten o mer mjöl. Knåda sen degen försiktigt för hand o ti slut ble den riktigt hanterlig. Supergoda va dom här, mycke mycke godare än dom små hårda glutenfria tortillabröd ja nån gång hittat i butiken.


Tortillabröd på majs (10-15st)

 

400gr djupfryst majs

1/2 tsk salt

lite chili (int i recepte)

1 tsk xanthan (int i recepte)

400-500gr glutenfri mjölmix

 

Koka majsen 5 min, häll av vattnet o mixa helt slätt. Ha i resten av ingredienserna o knåda, helst för hand tills du får en "deg". Dela degen i 10-15 bitar o rulla me hjälp av lite mjöl dom till bollar. Kavla dom platta på/mellan bakplåtspapper o stek sen i medelvarm panna. Man brukar (har ja för mig) steka bröd utan fett men ja testa både med o utan o tyckte dom ble godare när man hade lite fett i pannan. Dom här va verkligt goda! Tror int vi kommer att köpa färdiga tortillabröd mer efter d här.

   

 


Där va d, tack för mig o hej hej! Imo e d Måndag o ja hoppas d blir en fin o trevlig vecka på alla sätt o vis.


Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam,


LoppZ

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se