Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 24 januari 2014

poff

Av Loppan - 24 januari 2014 21:01

Oj usch, d här blir nog ett svamligt inlägg, men d må väl bli d då. Hellre svamligt än ingenting alls, eller...?

Ha fundera fram o tibax under kvällen, eg hela veckan, på om ja ska försöka mig på o blogga ikväll elär int. Orsaken e att Manolis e borta övernatt o ja lixom däfför har lite mer tid över. Hadd nog nästan bestämt mig för att d int blir nå, men nu orkar ja int klä på mig o ta ut Tito så d får bli lite bloggeri iaf   


Känns lite konstigt att blogga efter så här lång paus. När ja sku logga in kom ja int ihåg mitt lösenord!!!!!!!!!!!!!!!

Ja undrar om ja e lite äldre än jag tror, på jobbe ha d börja skojas om hur tankspridd ja e...


Nåja men alltså. Minns int rikit hur d va när ja blogga sist. Kanske Pon int sov o ja beklaga mig över d, elär så va d en av hans absoluta trots-huippun, int vet jag, men d ja vet e att vi just nu har d riktigt bra. Förutom min "kroniska" trötthet (som nog int går om före både Nun o Pon flyttat hemifrån)  , ja o kanske den där mystiska tankspriddheten som slagit rot i mig, så känner ja att ja både orkar o klarar av vardan. En ganska häftig känsla, på riktigt. Ja kan ärligt säga att jag en tid nu oftare e nöjd o nästan lite stolt över hur ja klarar av saker o ting än missnöjd o självkritisk. D e någo d kan jag tala om, åtm för en som e mer elär mindre van vid att klanka ner sig själv för typ allt man gör hur bra man än gör d. 


Ja ha en längre tid försökt hitta ett sätt att bli lite piggare på. Att sova lite mer sku säkert va ett bra sätt men d funkkar ju int rikit i d här huse. Att ta d lilla lugna mellan varven e tyvärr int heller rikit nå alternativ. Iställe ha ja pröva mellanmål, o vitaminer, o havtornssaft, o berocca, o frukt i MÄNGDER, o mer proteiner, o ja vet int va. En sak ja tycker ha hjälpt lite e protein bars, ni vet dom där man kan köpa i butikerna, för folk som tränar massor typ, som jag.. .. ha ha. Men ja, anyway, en kaffe o en sån efter jobbe ha gjort eftermiddan o kvälln liite drägligare. D negativa e att dom kostar skjortan, OCH innehåller en massa skit ja tycker ja kan klara mig utan. Dessutom innehåller dom flesta gluten så d e allti läsa läsa läsa före man köper. Men eftersom ja tycker dom  hjälper mig att hålla igång hela dan vill ja ändå ha någo i den stilen, så ja bestämd mig (hur annars?) för att göra mina egna energy bars   Första försöket står ännu i kylen o stelnar så ja kan int uttala mig om varken smak eller verkan, men här kommer recepte iaf, på min version.  Det ursprungliga receptet hittar du HÄR.


ENERGYBARS MED HAVRE OCH JORDNÖTSSMÖR


-1,2dl jordnötssmör

-0,6dl honung

-0,6dl kokosolja

-2,4dl flingor (jag använde ren havre och bovete)

-1,2dl kokosflingor

-ca 2dl nötter, frön, torkade bär, russin, va du vill

-ca 200gr riktigt mörk choklad (86% tror ja min var)

-1 tsk vanilj


Smält jordnötssmör, kokosolja och honung sakta. Ta kastrullen av plattan och blanda i resten. Rör tills chokladen smält helt. Häll eller bred ut i bakpappersklädd brödform eller vanlig långpanna. Låt stelna o skär sen i bars. Förvara kallt. Vi får se hur dom blev imo   


Puss puss, nu suckar doggen så djupt så ja tror d e bäst ja tar ut honom. Sen kallar nog sängen. D blir ju Nicke Nyfiken, Husis o coffeeeee kl.08 imo   


Pöss pössss,


Loppz

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annan Dement

24 januari 2014 22:31

Man glömmer så lätt. Välkommen tillbaka!

 
Ingen bild

Tanten från landet

24 januari 2014 23:38

Så himla roligt att höra av dig!!! Försök orka med mera. Fint att du mår bättre, det var ju inte så bra ett tag!

 
johannes

johannes

25 januari 2014 16:23

Oj. det är så mycket godsaker på den här sidan! nu måste jajg äta något bara för det.

http://www.barnboksverket.se

 
Ingen bild

Anonym - ännu

26 januari 2014 22:25

Verkligen trevligt att de sig blogga igen. Väntar med intresse och iver att få höra mera om din lilla rara familj.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se