Direktlänk till inlägg 23 februari 2014
Hu huuuu här e jag igen, skiner ikapp me solen idag. D e konstigt hur lite tid d kan ta att ladda opp batterierna. Från att ha varit helt slut, jag menar totalt slut i både huvu o kropp, vet ja int ens rikit hur jag kom ti d här tillstånde .
Kan ha vari helgen som trots en massa smått pillas o plockas ha vari jätteskön. Nun sku iväg övernatt men ble sen oxå hemma, o utan några större planer eller evenemang ha vi haft d otroligt bra (tycker alltså jag..)
Kan oxå va solen som skiiiiiner , marken som e bar o nästan torr, faktum att vi ha träna me Tito ida, att fläckarna i badrumstaket äntligen e bortgnuggade. Eller att ja ha baka o laga mat i helgen, att Finland vann U.S.A 5-0 igår, att d va afterwork på Fredan, att Pontus en längre tid ha vari megaglad o mysig, att här änteligen e dammsuget, att Tito varit frisk en tid nu (knock knock knock), int vet jag. Mest troligt e väl att d e summan av alla dom här små (fast eg e dom int alls små) detaljerna. Skit samma, hur skönt som helst att va glad o nöjd for a change, o avslappnad tror jag faktiskt.
Kan förstås oxå va ... (här glömd ja bort va ja tänkte komma me)
Recept lova ja o här kommer dom. Först ut Fredagswoken, som sen oxå ble Lördagswoken, bara en lite billigare version. Hitta recepte i HBL för några veckor sen o ha haft d liggande i köke sen dess. Tyckte d lät enkelt o gott o d va precis va d va, helt supernajs. Ja hade i en del mer av alla kryddor, o kasta i blandade nötter när d andra va färdigt. Lördagsversionen va sen vege, bara vitlök, lök, paprika i samma marinad, snabbt wokat o sen i lite nötter. Faktiskt jättegott. Ja hade förresten i mycke mer lök än i recepte. Vi äter en hel del här i huse....
D andra recepte hitta ja i en urgammal Hemmetti när ja sökte idéer ti matlistor (jobbe). Kronans kaka heter den, o den verkar va rätt känd i grannlandet iaf. Alltså en helt glutenfri kaka med riven kokt potatis, mandel o citron i smeten. Lät lite spännande, man måst ju testa.
Kakan va jättelätt att göra, tog 5min så va den i ugnen. När vi smaka slog d mig att d smakar precis som fyllningen i mazariner. Nästa gång ska ja ha sockerglasyr på o kalla d fakemazarin, kanske ti kaffe på jobbet. Alla ungar kanske int e förtjusta i smaken av mandel o bittermandelolja, men här gick d hem. Däfför finns d tyvärr ingen bild heller, ja hann int ta nån...
D va inge bakpulver i recepte men ja hitta några andra recept på näte som hade det o la till 1tsk. 1tsk vanilj hade ja oxå i men den va onödig, kakan e nog tiräckligt söt oxå utan.
Där va d, nu ska ja ta doggen på en liten volta så länge solen skiner. Herregud, känns ju som flera år sen man använt solbrillor
hejs svejs,
Loppan
Jamen joooo, d va d! som ja glömde alltså. Ja ha TILL O ME fått fixat lite i Pondes babybok i helgen!!! woohooo
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||||
|