Direktlänk till inlägg 6 december 2008
Moussaka
-Potatis, skalad o skivad
-Aubergine , skiva, salta o låt stå 20 min, skölj sen av o torka
-köttsås : bryn lök, vitlök, malet kött. Häll i rödvin, vatten, köttbuljong, tomatkross & -puré. Krydda med kanel, lagerblad, sv.peppar, salt o paprika. Låt puttra länge.
-bechamel : smält 3-4 msk margarin, dra från plattan o vispa ner så mycke mjöl att d blir en torr kornig massa. häll sen i 4 muggar mjölk, lite i taget så att d int blir klimpar o sätt på plattan igen. Rör imellan att d int bränner fast elä blir klimpar. När såsen e passligt tjock, krydda me salt, peppar, muskot o riven ost.
Smörj form.
Varva: först potatisen (allt) me salt o peppar imellan, sen köttsåsen, ti sist auberginerna o sen bechamelen så d täcker hela härligheten170 grader kanske, beror på ugnen o typ 1 timme, 1,5 om d finns tid. Ju längre i ugnen dess bättre.
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|