Direktlänk till inlägg 1 december 2010
Hejs på backen,
Dagens bröd hett nå så konstigt som "Varpusen siemenleipä" men ja beslöt mig för att kort & gott kalla min version för fröbröd. Ja följde ändå int recepte ti punkt o pricka (d bara blev så..) så d här får va mitt eget bröd o int Varpunens .
För 2 stora bröd behöver du:
- 6 dl vatten
- 4 dl nat. joghurt
- 2 påsar torrjäst
- 1 dl ljus brödsirap
- 1 dl matolja
- 2 msk linfrön
- 4 tsk salt
- 2 dl rågmaltskross (kaljamallas)
- 1 dl rågmaltsmjöl (mämmimallas)
- 22-24 dl vetemjöl
Kör allt i degmaskin tills d e en mjuk o slät deg. Låt stå under plast 30 min. Kavla ut degen på plåtarna (bröden ska va 2-3 cm tjocka) o jäs 30 min till. Pensla me ägg o strö över solrosfrön, pumpa-frön, va du vill.
Sen sku dom gräddas i 250 grader 15 min. Eftersom mina ugnar på jobbe e så effektiva körde ja iställe me 210 grader 10 min o sen nästan 10 min till i 160 grader. Man får lite testa sig fram. Men fina ble dom visst?
Haj!
L8
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
|||||
|