Direktlänk till inlägg 17 maj 2009
Hejs Svejs i SöndasSkotsin ;-)
Ja ha äntligen, äntligen lyckats baka GODA rågsemlor. Faktiskt, dom både steg som dom sku o ble mjuka o goda. Ha allti tyckt att rågbröd o rågdegar e jobbiga. Dom antingen klibbar o e ti ett j****a besvär elä blir till hårda klumpar man kan ha ihjäl folk me. Men nu alltså, har ja åtm ett recept som heter duga. Kul kul.
Här e d förresten, om nån vill testa:
5 dl vatten
20 gr torrjäst
2 tsk salt
1 dl sirap
8 dl vetemjöl
100 gr smält margarin
4 dl rågmjöl
1 tsk anis
Knåda ihop allt i ca 10 min elä tills degen känns bra, int för kletig men int heller hård. Låt sen vila 25 min o baka slutligen ut runda semlor. Ställ kallt övernatten o grädda nästa morgon i 200 grader me ånga några minuter, sänk sen värmen ti 175 o grädda vidare i 15 min. Beror som vanligt på ugnen.
Av detta blir d runt 15 semlor om ja int minns fel, ganska stora såna.
En Semmel anyone?
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||
|