Direktlänk till inlägg 27 januari 2011
Hejs!
D här blir kort, ska just gå o läsa Bamse me sonen. Sir såååå inbjudande ut på sängen bland dynor o täcken . Rikit så där allvarligt talat, ja sku få dagarna o gå bara genom att sova o äta. Mellanmål på mellanmål på mellanmål, mellan tupplur på tupplur på tupplur. Fryser dessutom som en rakad kanin HELA tiden. Ja trodd att man sku få svettningar o typ mummokuume som gravid? men icke.
Ida baka ja bröd på jästbrödsmjöl. Vet int rikit skillnad (vikken bagare va) på jästbröds- o vanligt vete, men ja tror jästbröds e mörkare, o lite hälsosammare, sånt bröd brukar smaka mycke mer oxå. Nu har ja ju int möjlighet att testa dom själv mer, men ti utseende o "läte" va ja mycke nöjd me dagens bröd.
O Hawaij-korvarna , dom ble riktigt goda tycker ja, trots sin enkelhet. Här tar dom form:
Här kommer d superenkla recepte på bröden:
6 jästdegsbröd
- 1 l vatten
- 4 msk sirap
- 2 påsar torrjäst
- 12 dl jästbrödsmjöl
Blanda ihop o låt stå 30 min. D kommer att jäsa ganska kraftigt.
Ha sen i:
- 4 tsk salt
- 100 gram margarin
- 16 dl jästbrödsmjöl
Knåda i maskin 10-15 min tills slät deg. Låt stå övertäckt 30 min. Baka ut 6 runda bröd, platta ut dom (går lättast om du lägger ett bakplåtspapper över bröden o trycker till me en plåt) o jäs i 30+fukt 20-30 min. Mina jäste ganska snabbt. Mjöla o skåra o grädda sen i 210+fukt 2 minuter + 175 torrt 25 min. Låt svalna på galler utan duk över så får du knapriga härliga bröd.
Lycka till!
Nu mot Bamses skogar...
loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|