Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 12 februari 2013

Int helt dött iaf..

Av Loppan - 12 februari 2013 11:26

Lite trögt e d me bloggandet, kan ju int annat än medge. Lite trögt överhuvudtaget kanske här på Strandgatan. Ja e (huj hujjj för att ja skriver ut nå sån härnt) nog lite kypsä på mammarollen just nu. Älskar ungarna över allt annat, int frågan om d, sku bara göra gott me lite omväxling mellan varvena. Ni förstår nog..


Ja antar att d sku va en helt annan sak om man sku va 2. Då sku d ju komma hem en annan vuxen varje kväll, elär åtm imellanåt. Sku d va så sku ja nog säkert int ha nå emot att va hemmamamma hur länge som helst. Men så här, när d lixom e barn, barn, barn o så barn, så blir d lite mycke barn. Ja märker d tydligt nu några dar, hur ja behöver vuxensällskap. Antastar vänner ti höger o vänster, i tid o otid (o ja hoppas dom säger till när d blir för mycke), kan bli o prata huuur länge som helst me andra hundägare när vi träffas (snart börjar dom väl fly mig som pesten), ja ja ha till o me diskutera me gamla mommon på bussen sista tiden!!!!! o dessutom typ nästan njuti av d!!!!!!! Då e d väl åtm dags att bli lite orolig...


Nå, ja ha iaf kommi igång lite i köke igen. D ha vari ganska lamt på den fronten (oxå). Nu bläddrar ja i tidningar igen, surffar o söker häftiga recept att testa. Igår ble d batat-tunnbröd från senaste Pirkkatidningen, bara att ja gjorde dom gluttfria, o hade i lite annat smått o gott oxå som ja tänkte kunde va bra. Dom va himla goda, vi åt såna ti kvällsmål o dom fick hemskt godkänt både av Pondus o Nunni .

Här e min verison av recepte:


GLUTENFRIA BATAT-TUNNBRÖD (10st)


- 400 gr batatpuré (finns färdig att köpa som pötkölä)

- 1 tsk salt

- 2 dl teffmjöl

- 1,5 dl ljust gluttmjöl

- 1 dl riven ost

- 1 ägg

- 1 tsk bakpulver

Blanda ihop allting o skeda ut på plåtar, vät sen händerna o platta ut dom ti ca 1/2-1cm. Grädda i 215 grader 15min. Supergoda att äta me smör o ost medan dom ännu e varma.   

 

Bäst me dom här e nästan att d går så himla fort o lätt. Så tycker ja allti d e behändigt när ett recept int innehåller allt för många olika ingredienser. D här e bara att blanda, platta ut på plåtarna o grädda. Inge knådas, ingen jäsning, ingenting som tar tid. Ja gjorde d här medan Pondus drack sin kvällsmjölk. 


Tjohej så länge, nu ska ja ta itu me nå annat! 


LoppaN


 
ANNONS
 
Ingen bild

mor i skogen

12 februari 2013 12:38

Men det är ju bara positivt att vara social och diskutera med folk, på bussar etc! Det borde ju alla göra, då blir ju allt mycket roligare. Jag tror minsann att du börjar bli så smått mogen att gå på jobb igen...

Loppan

12 februari 2013 21:18

smått mogen nog, men bara smått :-)

 
Ingen bild

F. d. åbobo

12 februari 2013 13:50

Talar med folk på bussen? I Åbo? Då är risken stor att du blir inspärrad!

Loppan

21 februari 2013 11:53

:-D Den risken tar jag.... o ännu går jag ju fri :-)

 
Ingen bild

johannes

12 februari 2013 21:23

Detdär bloggandet går ju lite upp och ner. Allting har sin tid och jag undrar inte om bloggen lämnat mig. Min blog alltså. Jag har liksom inget mer att skriva. helt slut är det. Fast det är ju inte sant. Det händer jättemycket så ajg evt inte riktigt hur jag skall hinna med.

Det där med vuxet sällskap är ju inte så dumt. Jag har ju inte ens barnsällskap. Och när jag råkar ha sällskap så känner jag mig obekväm efter ett tag. Liksom nu måste jag få vara ifred. konstigt det där. Nu skall jag fluma ner i sängen med mina funderingar. Kram

 
Ingen bild

loppan

12 februari 2013 21:43

hur man än vänder rumpan elär hur heter d Johannes? aldrig e d bra. Ja e nog lite likadan själv, normalt! Behöver egen tid för mig själv imellanåt. Nu tycks d behovet bara ha trappats ner en del, helt enkelt för att egen tid inte finns just nu. Flumma på du, d brukar göra gott! O du, har du inge att blogga om, elär nåt du får ner på "papper" iaf, så har du iaf ena otroligt fina bilder att lägga upp!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43


Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18


Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

34 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se