Direktlänk till inlägg 3 juli 2012
Dax för nästa recept. D här kanske känns ovanligt i "normala" barnmunnar, men Manolis som levde sina första 2 år på Kreta ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR denna rätt. Den e lika bombsäker varje gång, o nästan varenda gång ja frågar va vi ska ha för mat svarar han: kanelsås.
D låter ju lite äckligt nästan, men vi kallar den så sen många år, o åtm vet vi allti va d e tal om då. Makaronia me kima säger dom i Kräkland, pasta med köttfärssås säger vi. Barnmat som alltid går hem, o nästan lika LAGAR vi den oxå, förutom då kanelen som dom har i, o kanske vinet.... Men testa på era ungar vettja, om int annat så för att se minerna när dom tar 1a tuggan .
Grekisk köttfärssås
-olja
-hackad lök o vitlök
-malet kött
-tomatkross och puré
-rödvin
-buljong
-salt, peppar, oregano, kanel, lagerblad
Bryn lök o vitlök, ha i en buljongtärning elär två o låt smälta. Bryn me d malda köttet. Dränk me rödvin. Häll över tomatkross o pure, plus örter o kryddor. Låt puttra så länge du orkar vänta. Den här maten blir godare ju längre den får stå på spisen (30min räcker dock om man ej har tålamod elär tid, elär saknar bådadera)
Godast blir d me kanelstång som får puttra me i grytan, men mald kanel går oxå bra.
Servera me pasta elär kritharaki om du hittar sån i din butik.
Puss puss,
Loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|