Direktlänk till inlägg 1 juni 2011
Har skrivkramp, elä ordkramp kanske. Inga ord kommer ut rätt o fast d bubblar me bloggmaterial i mitt huvud kommer ingenting ut som d ska. Vafför e d så ibland?
Ha haft en super dag! D börja me rådgivning där ja ble glad o sprallig som bara va. Orsak? Jo tant rådgivning va så nöjd så nöjd me mina sockervärden o mina förehavanden, allt va precis som d sku o bättre, OCH......ja hadd gått ner över 1,5kg sen senast!!! Gissa hur glad man blir då . Ha ju int ens vari nå hysterisk över va ja ha ätit o va int, bara lagt ner liiite mer tanke på va ja ha stoppa i mig o när, o hur mycke, o så försökt undvika alla onödiga socker som finns gömda överallt o man normalt int ens tänker på. Sen gör ju mina länkar me Tito en helt otroolig skillnad enligt tant, hon sa åt mig i ett skede, "att du fattar nog int ens själv hur mycke du rör på dig", o d gör ja kanske int, för ja e ju så van. Ja hoppas ja kommer att kunna fortsätta röra på mig lääänge lääänge ännu, trots magen. Säkerligen kommer d ju att bli kortare länkar efter hand, o i lite saktare tempo, d lär int ska gå o undvika, men ändå, huvudsaken att man håller igång så gott d går.
Har haft sällskap i köke den här veckan, av P som kommer att ersätta mig när ja blir borta från jobbe. D ha gått superbra, jättekiva hur bra d synkkar mellan oss. Vi har massor av liknande idéer o tankar kring mat o matlagning, kryddor o ingredienser. Ja ha vari hemskt trött dom här dagarna, sovi en stund nästan varje dag efter jobbe. D betyder ju en massa hjälp när man e 2 i köke iställe för 1, men oxå mera koncentration o annorlunda arbete, när man samtidigt ska berätta, visa o förklara för den andra. D ha iaf vari jätteroligt. Ja vet att hon kommer att klara jobbet galant, ja sku int ha kunna få en bättre ersättare.
Igår fiffla vi ihop en fiskrätt som visa sig bli väldigt lyckad, trots att vi utgick från ett himla tråkigt rikit typiskt "finskt" recept. Få ingredienser, lite kryddor o antagligen, lite smak. Men men, som sagt, lite fiffel me recepte o resultate ble super! Här får ni d, om ni gillar sej (torsk) lönar d sig testa.
Ugns-sej
-fryst sej i portionsblock, tina den i kylen övernatten
-morot i slantar
-riven ost & glutenfria skorpsmulor
-grädde
-hummerfond, fiskbuljongspulver, salt, citronpepp, vitpepp, limesaft, maizena
Lägg sejbitarna i en smord ugnsform, salta o peppra. Moroten mellan och på fisken. Blanda kryddorna+maizenan i grädden, smaka att det blir passligt. Häll grädden över fisken. Stör över riven ost och skorpsmulor. Grädda i 165 grader 30-40 min.
yum yum.
Japp jopp, nu borde ja börja byta om så ja e klar för doglänk igen kl.17 Dogge ligger dock o snusar sött nu, så ja vet int om vi bord skjuta opp den lite. Han lär svansa på dagarna i ända när skogsmoren e här o knappt sova nå alls. Undrar vafför, d e väl ovant när hon e här men man tycker ändå han sku vänja sig småningom.
Ledig dag imo, lite preppning före riktiga "loman" börjar. Herreguud d e int många dar kvar nu! Ida fick ja en supersöt stickad babyblus o en liten flaska champagne av diskar-C. Några av klienterna ha sagt att dom kommer o sakna mig o till o me gråtit ett par gånger, o nu känns d onekligen ganska vemodigt att sluta. Ja kommer att sakna både dom, o själva jobbe, någo otroligt.
Sommar i stan ida, helt sjuuuuuuuuuuuuukt skönt (o hett) att få kasta av sig lite kläder o blotta magen . Imo e d ledigt som sagt o ja tror d lutar åt picnic, vi får se.
Kramar på er så länge,
Loppz
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 | 29 |
30 |
||||||
|