Direktlänk till inlägg 23 januari 2013
Tjohej,
Länge ha ni fått vänta på puckarna, o int levererar ja nu heller pilutta pilutta. Glutenfria versionen av havrepuckar ble helt okej, men ingenting man nu går o trånar efter. Fullt ätbara nog men, recepte har ja int kvar. Bytte dessutom bara ut vetemjöle i mina vanliga havrepuckar (finns bland recepten nere till höger) ti glutenfritt mjöl. Så här såg dom ut som färdiga, ble kanske liite som tunnbröd.
Sen ti nå mycke mer exalterande, mina sköna gröna kap från länken idag. M o jag packa hundar o ungar o traska ti Pikkusiili, ett loppis me barnkläder, leksaker, vagnar osv. Man får alltså föra sina grejs dit till salu. Där brukar finnas en hel del, o ti finfina priser. Ja sökte eg int efter nå, hadd bara lust o gå o titta efter nå grönt, o så passa ja på o sii lite va dom har för vagnar nu. Snart smäller pansarvagnen o då blir d brått att hitta en ersättare.
Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bara vikka ljuvligheter ja hitta!!!!!
Så man sku kunna tugga dom i sig, int sant??? Fattar int hur grönt kan va så skönt. Anyway, smaken e delad som baken men tack o lov har Pontus än så länge ingenting att säga till om gällande kläderna han bär .
Hela 12e fick ja punga ut me för alla dom kläderna. Pyjamasarna i mitten håller int rikit stilen, ogröna som dom e, men ja hoppas dom e sköna iaf, o dom kosta int mer än 2e tisammans, så d e ju int hela världen precis.
Usch va glad man kan bli av lite grönt.
Just, o nu sku ja egentligen baka gluttknäcke, o d ska ja göra oxå, bara ett litet tips först. Eftersom ni int fick nå recept på havrepuxxen, så ska ja dela me mig av ett annat iställe, nämligen rostade kikärter. Kanske int någo för den som int gillar kikärter men för mig, som äääääääääääääääääääälskar kikärter o allt man kan göra av dom, va d här en helt suverän idé. Iställe för att klämma i sig chips tex kan man rosta sina egna kikärter. Jättegott som snacks till ett glas vin, eller öl kan ja tänka mig fast d dricker ja ju typ aldrig. Om du tycker d låter äckligt så rekommenderar ja att du testar recepte iaf. D e faktiskt gott, o d smakar allt annat än hälsosamt, fast d i verkligheten e just d d e. Kikärter innehåller en massa protein, o fibrer, o annat nyttigt. Mer om d kan du läsa här om du e intresserad.
Till recepte!
3-4 dl kokta avrunna kikärter (får rinna av ganska länge, fast övernatten)
3-4 msk olja
2-3 tsk tacokrydda
Blanda alla ingredienser ordentligt i en bunke eller plastpåse o bred sen ut dom på en bpapperklädd plåt. Rosta i 200g 30-40min. Rör om imellan o kolla att ärterna inte bränns. Jag tog ner värmen lite efter 20min o lät dom stå inne längre istället, så dom säkert torkar helt igenom, annars blir dom sega o d tycker åtm int jag om. Kryddorna kan man variera precis hur som helst. Endel kryddar me salt o vitlök, andra med paprika. Tacokryddan va hur lyckad som helst!
Där va d, hej o hå & til next time!
Loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|