Direktlänk till inlägg 23 september 2011
Hej,
D här blir inlägge blir lika hastigt o lustigt som själva paGen ja ska blogga om, har nämligen ingen tid, går på övervarv o knobbeln vaknar ändå snart.
Men alltså, frajdej it is o sonen ha skaffa lite tidsfördriv åt oss....
Svamp, svamp o åter svamp o vettni va? Han tänker fara ut i skogen igen imo!!!! Fasliga öde. Alltså ja tycker om svamp (allt utom rensandet) men vår frys e för tillfälle så full att dörren knappt går fast, what to dooo???? Fundera lite på att torka en del, men d känns lite jobbigt...o så lär d kunna misslyckas, att dom börjar ruttna elä nå? Erfarenheter anyone?
Nå men iaf, d här sku ju bli kort
Pajen ja baka i förrgår (nu knarrar d ren i rumme breve) ble riktigt god, o här kommer recepte:
Glutenfri svamppaj
3 kokta potatisar (ganska små)
2dl grovt glutenfritt mjöl (finax)
1dl jyttemjöl
100gr margarin
2-3msk vatten
1/2 tsk salt
en liten klump finfördelad hård cheddarost
Blanda snabbt ihop allt, bre ut degen i en smord stor ugnsform (går bra om du väter händerna imellan) o nagga. Ställ i kylen 30min.
Förgrädda i 200 grader 10 minuter. Bryn under tiden lök o svamp, krydda med salt, peppar och timjan + soja om du vill (ev vitlök oxå men d lämna ja bort me tanke på lillfisens mage).
Fyll d förgräddade skalet me svampen o häll över:
2dl grädde
2dl mjölk
4 ägg
riven ost
Rör om lite så d blir jämnt o grädda sen i 170 grader 35-45 minuter.
Voila! o nu fick ja annat o ta hand om här....
Loppkramar
pssst, ha en sköön helg!!!
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 | |||||
|