Direktlänk till inlägg 19 februari 2011
Hej!
Fattar man att gå o lägga sig i tid oxå på helgerna får man ju sen njuta av att stiga opp fruktansvärt tidigt oxå då. Smart??? Åtm har ja nuförtiden sällskap (och program) av Tito, som först gnäller Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat o sen ska ut o släppa. Nu e han skiten, matad o nöjd, o slank glatt tibax in under sängen o ligger där o smackar. Här sitter jag, o smackar, på en balja kaffe. Börjar int må illa av kaffe mera. Int e d nu så ja vill ha d heller, men några klunkar nu o då sjunker ju.
Mitt lilla projekt, minimänniskans halsduk, blev klart igår . Kanske int världens proffsigaste, o d här me tofsar va nå nytt för mig. Naturligtvis räckte d int mer än 10 minuter efter att sonen kom hem före han informera mig om att dom lossar om man drar jättehårt i dom . . . . .
Anyway, den e klar, o ja e nöjd.
Tror ja ska börja på en ljusröd ti näst, åt Maris lilla tös. Få si.
Fick ett infall i förrgår o börja gräva i alla mina papper, mappar o böcker från skoltiden, alltså bagarskolan. Skitroligt! Man glömmer ju så mycke. Tog me mig en av böckerna ti jobbe o igår testa ja dom här limporna, kryddlimpa.
Hadd rikit glömt hur roligt o lätt d e o baka me riktiga recept, på "rikigt" sätt, att väga allt på grammet osv. D låter väl petigt men d e faktiskt mycke roligare, o så "vet" du att d lyckas. Samma kan man int rikit säga om när man sitter o googlar recept o testar . Nåja, här e d här recepte, om nån vill testa:
4 kryddlimpor
- 1l vatten
-2 påsar torrjäst
- 75 gr sirap
- 20 gr salt
- 25 gr mald malt
- 10 gr mald pomerans
- 75 gr rågmjöl
- 500 gr vete
- 700-800 gr jästbrödsmjöl
Knåda allt i maskin 12 minuter. 15 minuter vila. Baka ut 4 limpor på plåtar. Jäs i +37 fukt ca 30 min, pensla med ägg o grädda ca 30 min. Enligt receptet i 200 grader men jag märkte att bröden sku ha blivit jättemörka så ja gräddade i 190 10 min o sen 165 resterande tid. Istället kan man låta bröden stå inne 5 minuter extra. Genomgräddade blir dom iaf.
Lördag ida. Ska ti stan o jaga prickiga mattor, ja villlll haaaaa den. Den lilla här på bilden, badrumsmattan, visst e den glaaad o good?
Ikväll ska vi ut i skogarna o träffa släkten. Mor im Wald bjuder på mat.
Där va d, nu ska tito o jag tugga i oss varsitt kokt ägg.
pusselikram
Loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
|||||||||
|