Direktlänk till inlägg 22 april 2010
Trummor från att d siir ut som regne snart sku trumma mot fönstrena (o för att ja gärna sku sii att d sku göra d oxå) o Trampoliner för att d lät bra.
Har en stund kvar på jobbe men allt e fixat. Vi ha gnott på ordentligt igen ida. Bakat konstighetspajer (ett recept ja hitta på näte), fixat mjöden ti Vappun o mors sandkakor till kaffet imorgon. Vet int om d va dom utelämnade riskornen elä för lite sprit, men mors kaka va godare. Nu vet ja att hon myser, men vänta bara, ja ska öva opp mina sandkaketalanger!
Trots att ja vakna me ett hiskeligt magont ha dan gått riktigt bra. D sluta lite snöpligt nu när ja tog ihop mej me min "älskade" diskare. Han ha fått ett ultimatum, skärpa sig riktigt ordentligt den här veckan elär hamna bort från köket, åtm för en tid. Ingendera av oss vill att han byts ut, men nu verkar d oundvikligt. Även jag som har så förbenat svårt att säga till måst karpa opp mig lite, o (hur dumt d än låter) visa att d e jag som bestämmer i köket. Ha bestämt mig nu, o tala om d me folk, så d e klart, men d svider...Känner mig småhemsk o "översittande".
Före han gick hem ida krama han om mig o upprepa "måndag, måndag, måndag" som alltid...
Nåja, nog om d tror ja. Ja vet att ja handlar rätt.
Vappuförberedelserna e i full gång åtm i Loppans huvu. Igår testbaka ja munkar, någo ja int ha gjort sen ja va i skolan. D ble några stycken, så sonen fick bjuda hela scoutkåren på socker & fett sen .
Ida ha vi alltså oxå fixa mjöden ti nästa vecka. Ja ha faktiskt aldri gjort mjöd!! Moren bruka laga sån när ja va liten minns ja, o huuuur gott va d int, men d e länge sen man ha drucki hemlagad. Här e recepte ja använde:
8 l vatten
5 dl farin
6 dl socker
pyttelite jäst
3 citroner
+ russin & socker nästa dag
Värm upp 2-3 liter av vattnet o smält sockren i d. Blanda i d kalla vattnet. Ha i oxå 2 skivade citroner o saften av 1. Lös först upp jästen i lite av vätskan, blanda sen allt. Låt stå i rumstemp övernatten.
Nästa dag har du lite socker + russin i flaskor eller en stor kanister o häller över den silade mjöden. Korkar på o låt stå kallt ca 1 vecka.
Vi får la siii hur den blir....
Tänkte lägga in recepte på pajen från ida oxå, men d orkar ja int just nu. Int vet ja ju va den smaka heller, själva degen va ett mysterium, men folk sa att den va himla god. Själv kunde ja bara äta av fyllningen, typiskt, när d e degen man e nyfiken på. Juttun me degen va att d enligt recepte ble en klump cement, som man på inga villkor kunde ha fått utkavlad på nå plåtar, o ja hamna ha i en MASSSSSSA mer vatten än d sku, o va alltså däfför lite nervös, men d lyckades tydligen
Här kommer nu recepte på den iaf, så som ja laga den:
24 dl vetemjöl
8 dl graham
1 kg margarin
8-9 dl vatten
D här räckte till 4 stora GN-plåtar. D sjuka ligger i vattenmängden, enl recepte borde ja ha haft i 12 msk vatten.... o ja hadd alltså nästan EN LITER ha ha ha Nå skit samma, d ble ju bra.
Nu måst ja ruuusa ti pisspallen före d händer en olycka. Sen bord sonen snart komma trallande så vi slipper hem. D siir himla kallt o ruggigt ut ute. Nu vill ja bara hemmmm, få på mig ett par stoooora sockor o så myyysa hela kvällen
Försöker få in bilder ti recepten ännu ikväll!
Kramar i multum
loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | |||||
|