Direktlänk till inlägg 17 december 2008
Hej!!
Nu e vi hemma, ÄÄÄNTLIGEN! vikken dag, vikken pärs, vikkkka sjuka fötter. Ha nog int sutti mer än 10 minuter sammanlagt ida. Men ja kan åtm lugnt säga att ja int haft tråkigt ;-)
Fick en del julklappar köpta ida, känns bra. Nu e d int så mycke kvar o d ska ja nog hinna me i helgen. Mano kommer ju att va me pappa både lör o sön.
Träffa Karoliina, d va otroooligt roligt! Men vi hadd tyvärr bara ca 1h på oss, o va hinner man me då? Vi bestämd att ta d igen me bättre tid i Januari då hon kommer tibax. Om hon nu gör d...dom ha köpt en lägenhet i Makedonien nu, men gubben hennes far int alls me i år för han jobbar. Ja ja
Minns nu att ja sku lägga in ett recept här...ja tänkt på d ida på jobbe...men va faan va d för nå..jo! JO, min specialarlimpa ti julen! Lättare kan d int bli o int mycke godare heller :) Testa vettttja:
Lottas Limppppa
1 l piimä (kärnmjölk tror ja d heter) halv-varm
25 gr torrjäst
3 dl mörk sirap
3 dl malt
3 dl rågmjöl
2,5 dl vetekli
2,5 msk salt
750 gr vetemjöl
50 gr pumpafrön
50 gr linfrökross
Blanda allt, helst för hand, smeten ska va lös o KLIBBIG.
Vät handen imellan o fördela smeten i 2 smorda avlånga formar.
Låt bröden jäsa ca 1 timme.
Grädda i 140-160 (beror på ugnen) i 50 min. Ta sen bröden ur formarna o grädda dom ytterligare 15 min.
Myycke myckke gott bröd ti gubbröra elä ba me smör.
Nu måst ja värma en glögg o hiva opp fötterna på borde.
kraaam så länge
Loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|