Direktlänk till inlägg 6 december 2009
...elä nåååå...
I alla fall ha ja satsa stenhårt på min nya djävulsdiet. Testa några recept ja ha haft i bakhuvu en längre tid. Passa ju bra när man hadd både sonen o moren som provkaniner ikväll. Vi åt för 15 min sen, o alla lever ännu. Sonen e d visserligen väldigt tyst om...men han åt me god min, fast bröden lär ha smaka "lite ovanligt"...
D ble tonfiskbiffar me sockerbetsflingor o majsbröd me paprika o ost. Gött, hur d än låter .
Eftersom även mor o son va förtjusta ska ja klämma in recepte här nu, om int för er andra så för oss själva.
Tonfiskbiffar (ca 15 st)
3 burkar tonfisk i wasser
1 hackad lök
en krokodill
2 ägg
1 dl grädde elä mjölk, elä cr. fraice elä va du nu vill
1,5 dl sockerbetsflingor
1/2 burk färskost (50-100 gr)
salt, citronpeppar
låt smeten stå o "dra sig" en stund före du börjar steka. Ja valde att int panera, men d gör man ju hur man vill.
Supergoda me citronsaft!!
Majsbröd med paprika (ca 14 st) glutenfria
1 liten burk majs
1/2 hackad paprika
2 dl olja
1 dl mjölk
5 dl glutfritt mjöl
1 tsk salt
1 tsk paprika
2 tsk bakpulver
1 krm svartpeppar
1 ägg + riven ost
Blanda snabbt ihop allt utom ägg o riven ost. Forma sen platta "semlor" på bakplåtspapperklädd (vadå långt ord?) plåt o pensla me ägg. Strö över ost.
Grädda i 215 grader 10-15 min tills dom har fin ljusbrun färg.
Jihaaaaa, känner ja mig duktig elä gööör ja? Ska nu återgå ti min stickning o mina kära medmänniskor, hej me er så länge!!!
Måndag imo, ska den bli braaa eläääär?
over & out,
Majs-loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 |
30 | 31 | ||||||
|