Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 18 februari 2010

Den delade baken...

Av Loppan - 18 februari 2010 14:22

..är som smaken. Ibland hinner man int me någo annat än d man ska. D e ju bra, visst? Ha kört på som en liten vettvilling i köke, o d ha vari naaaaajs.


Vi hadd Chili con Carne ida o ja tog risken o krydda lite extra, så där som d ska va fast 10 gånger för lite (gänge som äter här gillar ju ganska mild mat, dom flesta, så man får anpassa maten lite). Chili, piri piri, cayenne, tabasco o vanlig peppar hadd ja i, o tänkte att dom eventuella protester hettan kommer att leda till får ja ju ta som den qvinna ja e, o d gjorde ja .D ble iaf int mycke klagomål alls, folk åt o verka till o me tycka om att d va lite sting i maten.

D va lite småskojigt nog för varannan kommentar (av samma person) va "d här va gott d här" o varannan, som hon nästan grät fram "d här va starkt d här". Å så gick hon på medan hon i rask takt skopa i sig hela portionen.


Sen va vi ut på stan, där d för övrigt e kallt som SATAN, o sii på bänkskuddarna, elä va dom nu heter på svenska. Plocka opp sonen efter skolan o han kom me. Han hadd försett sig me en STOR plastkass ren hemma i morse för att kunna samla åt sig godis, o nu e ju onekligen lördan räddad. Rejält över 1kg fick han ihop   .


Tänkte ännu skriva några ord om middagen vi ble bjudna på igår kväll, men d hinner ja int me för sonen e just här o då måst vi skida hem hastigt o lustigt. Han ska iväg på kalas kl.18, o ätas måst d ju o i någo skede (mera mat mera mat)   


D e ett klängas o ett flängas nuförtiden. Tur att d blir helg snart o man får jobba lite   


Nej, nu va d fasligt va ja skriver fast ja int alls hinner. Nu ska ja gå o byta kläder 25e gången så ja e klar sen.


Ha d bäst så länge kära rumpälskare o andra!!!


loppan


 
 
Ingen bild

piri,pirri,,,

18 februari 2010 15:12

du är ju en superkock,superbagare,super...
och en jävel på att experimentera med kryddor:-)
klyftpotatis reseptet sku du kunna sätta ut här?
ha d bässt....

 
Ingen bild

potatisgriiiis

18 februari 2010 15:15

TRODD du att du sku få mitt potatis-recept din slurk? :-D

 
Jennifer

Jennifer

18 februari 2010 17:32

Hej bloggisar!
Kika gärna in på min blogg och ställ en liten fråga angående min frågestund jag har just nu.
Pussis

http://jennfs.blogg.se

 
Ingen bild

sjuksköterskemor

18 februari 2010 17:50

nu märker jag att du börjar bli dej själv igen. Touhutäti Lotta! Som bara hinner o hinner fast hon inte sku hinna! Väntar med förväntan o spänning på beskrivningen av middagen som du lovade!

Hoppas han har ett bra kalas. Det tycks kalasas mycket där i Åbo nuförtiden! Var det inte ett förra veckan och ett i lördags...

 
Ingen bild

miske

19 februari 2010 11:16

ha vettvillingen leva om någå ida då??
va ha du bjudit på idag? jag hadde en räksallad,skalade och oskalade räkor, purjo, pastasnäckor, isbergs, rödlök,fenkol,chili och salladskrydda :-) riktit gott,.,.
ha de gott vännen

 
Breezie

Breezie

19 februari 2010 15:04

Jag är inte så förtjust i stark mat men när man blir bjuden på det så är det oftast ganska gott i alla fall. Antingen så är det helt enkelt så att jag visst gillar stak mat eller så är det för att jag slipper laga maten själv. Trevlig helg

http://breezie.blogg.se

 
Ingen bild

Konfucius el. Konfunderad

19 februari 2010 21:58

Är det inte snarare så, att ibland hinner man med allt annat utom det man ska hinna med?

 
Ingen bild

Lantkocken

20 februari 2010 11:47

alltid kan man krydda litet mer, dom som klagar att det är starkt klagar också om man glömt krydda...minska på salt istället!

 
Ingen bild

loppz

20 februari 2010 11:53

oj, ha d vari för saltit???

 
Ingen bild

Latkocken

20 februari 2010 11:59

inte ta´t så personligt - menar, rent allmänt, att kryddar man med mer peppar/paprika/chili kan man ta mindre salt istället, de lär va hälsosammare!

 
Ingen bild

loppan

20 februari 2010 12:13

D e ju sant. Ja själv äter allt för mycke salt. Man blir så van.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards