Direktlänk till inlägg 9 september 2010
Hejssansaaaa,
Då va ännu en arbetsdag över. Ha vari en bra dag, mycke gott o lite ont.....
Ja tänker ida börja me att rekommendera en blogg ja trampa in på när ja sökte bröd-recept. Helt superb faktiskt, ja beundrar den som har tiden, orken o motivationen att hålla igång en sån. Kolla alltså KRYDDBURKEN du oxå!!
Sen undrar ja för mig själv om d e nån annan därute som inser HUR gott d e me grynost o EEEEEEGET hemkokt äppelmos? Såg en film igår till detta ultimata kvällsmål, elär sku sii en film, the day after tomorrow. Ja gillar filmen men d gjord int mina ögonlock. Fan så tunga dom ble. Sen låg ja där breve min tomma grynostburk o yra o dreggla halva kvällen iställe. Så kan d gå.. Ida ska ja sii filmen ti slut, o sen dessutom kanske sii en till. D e skönt o sii film ibland, mycke skönare än o gå ut o hysteritraska, vizzt...?
Nu ha ja äntligen lyckats synkronisera (heter d så?) mig själv så pass mycke att ja ha haft både kamera o sladd på samma ställe samtidigt, så nu finns bilderna här, från både Högholmen o Sverigetrippen. Här kommer några, först Högholmen:
O sen lite från förra helgen, Hesa o Stockmozz:
Japp, där va dom. Ljuvliga djur kamelerna. Dom eeeeee så luddiga o klumpiga o snärttiga. Men ja undrar en sak, e d meningen att pucklarna ska hänga snett på dom, elä e d när dom e tomma? Ja fattar nu varifrån systerysters o mitt begrepp "kamelspenar" ha kommi......(fast vi ju tala om någo heeelt annat..)
Sen ännu, jooo här tar d int slut i första tage nej
Dagens recept! Kanske d finns nån därute som ännu troget väntar på recept nu o då....
Här kommer ett nu, dagens lunch, en first timer o d ble gott!!
Texmex-gratäng med zucchini (ca 4 port)
1 stor zucchini
4 stora potatisar
1 lök
4-5 vitlöksklyftor
olja
400 gr malet kött
2 påsar texmex-krydda
1 burk tomatkross
1 påse stark riven ost
(sen hadd ja utöver recepte i salt, peppar, paprika, köttbuljong, rödvin & tomatpuré)
Skiva zucchini o potatis i tunna skivor.
Stek lök, vitlök o kött. Ha i kryddor o tomatkross o låt puttra ca 30 min.
Varva sen potatis, zucch o sås i en smord form. Ja salta o peppra oxå mellan varven, o hadd i riven ost här o där. Ti sist sås o riven ost. In i ugnen på 175 grader o 30-45 min senare e d klart. Riktigt najs va d.
Sen då....tjaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Ja har ju guuben hemma ynklig o sjuk för dom som int visst d. VET NI vikke sjå att få den mannen att hållas i sängen?!?!?! D e då 1a gången i historien man ska måsta tjata på den saken . Iaf, där ligger han, täppt o dääst. Ja hoppas han ha vila opp sig ida, så han orkar me oss igen heeeeela kvällen
Ja lär ju ha börja dra små virriga radiramssor om nätterna, så stackarn får börja sova på dagarna iställe. Måst va panacoden som spelar spratt me mig. Hemska saker, vet ju aldri va man går o kläcker ur sig!!
Ja ja, nej nej, nu ska ja avsluta d här o påbörja nå annat. D e ju Fredag imo ju, o d ska vi njuta av, sjuka elä friska, hemma elä borta.
Kramar ti er, o en xtra ti diggggggg förstås
loppebiten
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|